Spitalizare de zi în condiții mai bune, pentru pacienții de la OncoHelp

oncohelp

Un nou corp de clădire ridicat de Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara este gata. Acesta va fi destinat spitalizării de zi și va fi complet funcțional din luna mai.

Noua clădire, a amenajare au fost finalizată în aceste zile, este prevăzută cu instalații cu flux mare de oxigen pentru pacienții ce necesită suport respirator, dar și cu aparatură de climatizare și dispozitive de dezinfecție cu lumină ultravioletă. Aici vor fi tratați pacienții ce necesită chimioterapie, imunoterapie, tratamente suportive sau de susținere.

„Din păcate, observăm, în fiecare an, o creștere a numărului cazurilor de cancer. De asemenea, de la an la an, constatăm și o mai mare adresabilitate a bolnavilor către Asociația OncoHelp. De aceea, a fost necesară găsirea unor soluții pentru extinderea spațiului destinat spitalizării de zi. Am reușit să amenajăm un corp de clădire între Laboratorul de Radioterapie și unitatea principală, unde funcționează Centrul de Oncologie. Am obținut, așadar, un spațiu mai generos pentru pacienții care sunt nevoiți să stea câteva ore în fotoliul de tratament”, spune prof. dr. Șerban Negru, președinte Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

În 2022, peste 6.000 de pacienți au beneficiat de tratament în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp. Au fost făcute peste 30.000 de internări, din care majoritatea au fost de zi, pentru administrarea chimioterapiei, a unui tratament suportiv sau pentru diferite proceduri de radioterapie.

Noua sală de tratament va deveni funcțională la începutul lunii mai. Centrul de Oncologie OncoHelp este un spital universitar dotat cu 165 de paturi, dintre care 131 pentru spitalizare continuă, 29 de paturi pentru spitalizare de zi si 5 paturi ATI SPA (Supraveghere post-anestezie). Tot aici functionează singurul centru de îngrijiri paliative dintr-un spital universitar din vestul țării.

About Post Author