Spațiu-surpriză în circuitul cultural, de la 1 iulie. Centrul de Proiecte caută parteneri / FOTO

Expoziții, proiecții de film, dezbateri, lansări de carte, ateliere sau spectacole. Toate pot fi găzduite în cele nouă spații pe care le administrează Centrul de Proiecte. Trebuie doar să faceți propuneri interesante și cu substanță. Foarte important: cu o singură excepție, spațiile vor fi oferite gratuit organizatorilor de evenimente.

Centrul de Proiecte caută parteneri pentru organizarea de evenimente în spațiile pe care le are în administrare. Sunt nouă la număr, de la spații neconvenționale, la clădiri istorice și foste clădiri industriale.

Cele trei galerii din aripa de nord a Bastionului Maria Theresia, reabilitate la începutul acestui an, pot găzdui expoziții, instalații artistice, spectacole și alte evenimente. Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi” / MultipleXity este potrivit pentru organizarea de expoziții, instalații artistice, spectacole sau dezbateri. Ajută la asta structura pe ferme metalice şi zidărie de cărămidă și cele cinci încăperi conexe.

Palatul Ștefania, sau Casa cu Maimuțe, aflată în Piața Traian, oferă un spațiu neconvențional de evenimente de circa 700 mp, pe două niveluri, împărțit în mai multe încăperi. Clădirea care găzduiește Centrul de Proiecte poate fi și ea „antamată” de organizatorii de evenimente. Parterul are o suprafață de circa 85 mp și, alături de curtea interioară, a găzduit până acum expoziții, lansări de carte, dezbateri sau workshopuri, concerte sau târguri.

Pot fi primite gratuit, cu o excepție

Din 1 iulie, intră în circuitul cultural al orașului și spațiul fostei frizerii Igiena de pe str. V. Alecsandri. Aici vor putea fi organizate expoziții, instalații artistice, ateliere și evenimente diverse.

Cinema Victoria funcționează din luna septembrie 2022. Este prima dintre vechile săli de cinema ale orașului care vor fi reabilitate de primărie. În ultima jumătate d an și mai bine, aici au avut loc proiecții de film, festivaluri, conferințe sau diverse programe propuse de organizatori locali sau naționali.

Pe site-ul https://centruldeproiecte.ro/spatii/ puteți citi mai multe detalii despre fiecare spațiu administrat de Centrul de Proiecte. Tot aici se găsesc și regulamentul pentru a folosi spațiile, formularul de rezervare și perioadele disponibile. Solicitările vor fi analizate de echipa Serviciului Programare și Administrare Spații a CdP. Trebuie precizat, de asemenea, că doar pentru Cinema Victoria trebuie achitate sume pentru închiriere. Celelalte spații pot fi pus la dispoziția organizatorilor de evenimente în mod gratuit.

About Post Author