Spațiu de expoziție în subsolul curții din Bastion. Amenajarea, peste 460.000 euro

Bastionul Theresia

sursă foto: Arhivă

Peste 460.000 de euro va costa reabilitarea Corpului E din Bastionul Theresia. Este vorba despre fosta cafenea aflată, practic, în subsolul Curții de Onoare. Aici ar urma să fie amenajat un spațiu expozițional pentru Muzeul Național al Banatului.

În acest an, Bastionul Theresia ar trebui să fie în șantier și în interior, și în exterior. CJ Timiș ar urma să investească, direct și indirect, peste 800.000 de euro în lucrările de reabilitare programate în vederea Capitalei Culturale.

CJ Timiș are în derulare o licitație privind reparații la pavajul de piatră naturală, la platformele pietonale din lemn și la tencuieli. Se vor face, de asemenea, intervenții la elementele exterioare, instalațiile sanitare interioare și instalațiile electrice și vor fi amenajate spațiile verzi. Ofertele pentru o lucrare estimată la 400.000 de euro sunt așteptate până luni, 7 martie.

Expoziție, în loc de cafenea

Între timp, Muzeul Național al Banatului a scos la licitație „lucrări de reparații și punere în siguranță a corpului E — Curte de Onoare Bastion”. Este vorba, de fapt, despre construcția de sticlă aflată în mijlocul curții Bastionului, acolo unde, cândva, a funcționat o cafenea. MNAB vrea să transforme acest spațiu într-unul expozițional. Este nevoie atât de lucrări de igienizare, cât și de operațiuni de consolidare.

Suma maximă oferită este de 2.28 milioane de lei, cu TVA, iar ofertele sunt așteptate pănă în 28 martie. Lucrările sunt estimate să dureze nouă luni. Asta înseamnă că, dacă totul merge bine, în primăvara lui 2023, totul ar trebui să fie gata de primit oaspeți.

Bar în loc de bibliotecă în Bastionul Theresia? CJ vrea să mute secția Documentar-Periodice, nu se știe unde

About Post Author