Sorin Predescu nu se întoarce încă. „Dinamizează” DJC Dolj, iar ministrul Culturii trimite Corpul de control la Timișoara

sorin predescu

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, și Sorin Predescu

Sorin Predescu a fost trimis la DJC Craiova să „dinamizeze” activitatea, dar, între timp, ministrul Culturii trimite corpul de control la Timișoara. Președintele CJ, Alin Nica, spune în continuare că susține revenirea lui Predescu.

În luna august, Sorin Predescu, șeful DJC Timiș, a fost detașat la Craiova. În locul lui a fost numită temporar Lelica Crișan, șefa Biroului Eficientizare Energetică Blocuri din PMT. Imediat după ce a câștigat președinția CJ, liberalul Alin Nica declara că susține întoarcerea lui Predescu la Timișoara, dar acest lucru nu s-a întâmplat încă.

Venit la Timișoara, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, nu vrea să spună când va semna revenirea lui Sorin Predescu. Anunță însă că l-a detașat la Craiova ca să „dinamizeze” activitatea de acolo. Pe de altă parte, se apucă de „puricat” Direcția de Cultură Timiș. Ar fi unele „nereguli” care trebuie investigate.

„Toate direcțiile de cultură din țară au mai multe sau mai puține reclamații pentru faptul că nu dau avize pentru cei care îndeplinesc toate condițiile. Am luat decizia împreună cu secretarul de stat Liviu Brătescu să dinamizăm activitatea acestor direcții, au fost mai multe detașări. Am primit niște sesizări legat de niște nereguli care se întâmplă la Direcția pentru Cultură Timiș și săptămâna viitoare voi trimite corpul de control al ministrului, pentru a verifica cele sesizate. Sunt lucruri de natură administrativă. După finalul controlului, voi face publice rezultatele”, a declarat Gheorghiu.

De ce să nu fie Crișan șefă la Cultură

Neregulile ar viza garnizoana din Piața Libertății, spune ministrul. „Garnizoana este în proprietatea, în administrarea Ministerului Culturii și singura instituție abilitată să facă orice continuare a unor activități, nu știu, cabinete stomatologice, ce sunt acolo. Se putea face doar de către minister. Dar mai sunt și alte lucruri sesizate. Deocamdată scopul este de a se verifica veridicitatea celor semnalate”, explică acesta.

Bogdan Gheorghiu spune că nu e nicio problemă că Lelica Crișan vine de la PMT, instituție care se află în proces cu DJC. Ministrul nu știe nici de ce a fost numită în funcție. „Întrebarea «de ce a fost aleasă» (Lelica Crișan – n.r.)… pot să spun și eu «de ce nu». Deocamdată nu am sesizări pe niște aspecte punctuale legate de activitatea dumneai și sigur că putem să facem, la sfârșitul mandatului pe care îl exercită acolo, să facem o evaluare când va fi cazul”, conchide acesta.

„Mi se pare normal ca voința comunității să fie respectată”

Președintele CJ, Alin Nica, continuă să-l sprijine pe Sorin Predescu. „Eu am solicitat personal ministrului Culturii revenirea la situația de dinaintea detașării doamnei respective. Domnul Predescu este un om competent, care și-a dovedit competența aici. E un om apreciat de comunitate și mi se pare normal ca voința comunității să fie respectată”, a spus Nica.

Pe de altă parte, trebuie spus că în garnizoană funcționează, într-adevăr, un cabinet medical de investigații radiologice. Contractul cu acesta datează de pe vremea când clădirea era la Ministerul Apărării, iar în hotărârea de transfer către Ministerul Culturii este prevăzută și preluarea acestuia de către noul administrator, până la expirare. Corpul de control este așteptat la Timișoara de săptămâna viitoare.

About Post Author