Șofer de autobuz, infectat cu coronavirus. El era în șomaj tehnic

stpt

Un șofer de autobuz de la STPT este infectat cu coronavirus. El era deja în șomaj tehnic și nu a mai fost la serviciu de câteva zile. A circulat cu un singur autobuz, pe mai multe linii. Urcarea călătorilor pe „ușa șoferului” era interzisă de câteva săptămâni.

Un șofer de la STPT este internat la „Victor Babeș”, cu Covid – 19. „Are 53 de ani, a venit confirmarea, este la spital la «Babeș». Tușește. A fost ultima dată la lucru în 30 aprilie, în schimbul al doilea. A venit cu mașina personală, împreună cu un coleg, care este acum suspect. DSP ne-a transmis că nu este pericol, pentru că nu a stat mai mult de 15 minute la o distanță mai mică de doi metri într-un spațiu închis. Am făcut o analiză internă, i-am refăcut traseul din 20 și până în 30 aprilie”, ne-a declarat Nicolae Bitea, directorul STPT.

Șoferul a circulat cu un singur autobuz, cel cu numărul de înmatriculare TM15GUW. Din 20 aprilie, el a mers pe liniile Expres 4 barat, Expres 3 și Expres 8. STPT a interzis încă din luna martie accesul călătorilor pe „ușa șoferului”. Zona era marcată cu bandă, iar pasagerii nu se putea apropia de cabina conducătorului auto.

A intrat în izolare numai colegul bărbatului infectat, care va fi și el testat pentru Covid-19. STPT a transmis către DSP numele celor cu care a intrat în contact șoferul infectat, dar aceștia sunt „contacți indirecți” și nu trebuie să stea în izolare.

About Post Author