Slujbe baptiste pe malul Begăi. Primăria dă temporar Bisericii Betel o bază sportivă în ruină

betel

Biserica Baptistă Betel își va ține slujbele pe malul Begăi. Mai exact, într-o bază sportivă în ruină, care aparține Primăriei Timișoara. Consiliul local mai trebuie să fie de acord cu folosirea acesteia, gratuit și temporar, în scopuri religioase.

Pentru că, pe durata stării de alertă, slujbele religioase nu se pot ține decât în aer liber, Biserica Baptistă Betel a cerut sprijin de la primărie. Pe ordinea viitorului plen va fi pus în discuție un proiect „privind aprobarea folosinței cu titlu gratuit a terenului de sport din incinta bazei sportive de pe Splaiul Tudor Vladimirescu 17A de către Biserica Creștină Baptistă nr. 1 Betel Timișoara pentru desfășurarea serviciilor divine, pe perioada stării de alertă”.

Cei de la Betel au cerut primăriei terenul în ultima zi a stării de urgență. Biserica lor se află pe strada Ady Endre, colț cu spl. Vladimirescu. Slujbele se vor ține, cu respectarea regulilor de distanțare fizică, în fiecare duminică. „Biserica Creștină Baptistă nr. 1 Betel Timișoara va folosi incinta bazei sportive pentru a desfășura serviciile divine în fiecare duminică, între orele 17-20, pe perioada stării de alertă, condiționat de limitarea numărului de persoane astfel încât să fie respectate regulile de protecție sanitară”, scrie în proiectul de HCL.

Citește și Podul Jiul depinde de niște ruine evaluate la peste 200.000 de euro. Primăria trebuie să le cumpere

Baza sportivă cu pricina poartă acest nume doar în amintirea unor vremuri demult apuse. În realitate, așa cum scrie și în proiectul de HCL, este doar o ruină. „La această dată această bază sportivă nu funcționează, întrucât necesită executarea unor lucrări de reabilitare și refuncționalizare, pentru a putea fi adusă în stare de funcționare și este cuprinsă în programul de investiții pe anul 2020”, precizează reprezentanții PMT.

About Post Author