Sloterdijk, Babeți și Ujică, la UVT, în Deschiderea TM2023

peter sloterdijk

Universitatea de Vest propune trei evenimente de marcă pentru deschiderea programului Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023. Sâmbătă și duminică, sunteți invitați la trei conferințe cu trei personalități diferite, dar deopotrivă de fascinante.

„Agenda UVT din 2023 cuprinde zeci de evenimente, dezbateri, conferințe, workshop-uri și producții prin care propunem o densitate mare de întâlniri culturale semnificative unor categorii de public eterogene”, spune rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

Unul dintre cei mai reputati filosofi contemporani din Europa, Peter Sloterdijk, va conferenția la Universitatea de Vest, în 18 februarie, începând cu ora 16, în amfiteatrul A01. Sloterdijk propune o celebrare a reflecției și a ideilor excepționale, prin intermediul unei teme savuroase: „Câteva gânduri despre Europa de azi”. UVT îi va acorda filosofului german titlul de Doctor Honoris Causa, în cadrul unei ceremonii care va avea loc luni, 20 februarie, tot în A01, cu începere de la ora 10.

Dumincă, 19 februarie, scriitoarea Adriana Babeți, coordonatoare a volumului colectiv „Dicţionarul romanului central-european din secolul XX”, vă propune o întâlnire dedicată dezbaterii despre literatura central-europeană, alături de invitații săi. Evenimentul, de tip brainstorming, se va desfășura sub titlul „256 de romane pentru Europa Centrală”, începând de la ora 11, în Librăria La Două Bufnițe.

Tot duminică, dar de la ora 18, la UVT va avea loc un eveniment de tip dezbatere publică, în cadrul căruia se vor afla alături de public filosoful Peter Sloterdijk, alături de scriitorul și regizorul Andrei Ujică. Această conferință va avea loc tot în amfiteatrul A01, sub genericul „Despre vechile suferinți ale lumii la coborârea în întuneric și noile ei mari înfăptuiri în băile cu săruri de argint”.

About Post Author