Skatepark în Parcul Central: comunitatea de skateri spune ce și cum vrea

skatepark

foto: Arhivă

Încă o promisiune pentru un skatepark, prima din partea actualei administrații. Ar putea avea și ceva șanse de reușită, pentru că sunt implicați direct oameni care „gustă” acest sport. Amenajarea ar urma să fie făcută în locul deja cunoscut din Parcul Central.

„Unul dintre proiectele cele mai cerute de tinerii timișoreni devine realitate – vom avea un skatepark în parcul central! Mă bucură implicarea celor de la AnonimTM, pionieri ai mișcării underground din oraș, care, împreună cu firma timișoreană de proiectare Subcontrol și U-man, vor realiza studiul de fezabilitate în mod gratuit și îl vor dona apoi orașului. Cum trebuie să arate acest nou skatepark o știu cel mai bine cei care îl vor folosi. De aceea, documentația va fi elaborată cu implicarea comunității de skateri din oraș”, a transmis, din concediu, primarul Dominic Fritz.

Skateparkul va fi amenajat în Parcul Central, pe terenul deja bine știut. „Suprafețele vor fi din beton pentru a asigura calitatea rampelor și vom integra și suprafețe pentru graffiti”, mai spune Fritz.

Skatepark, promis din 2015

„Telenovela” skateparkului din Parcul Central a început în 2015, când primăria preda amplasamentul către Kasdum-GF, o firmă din Mehedinți, care, la acea vreme, lucra la reabilitarea Liceului Lenau și reclama greșelile din proiect. Totul ar fi trebuit să dureze circa trei luni, doar că firma a invocat din nou erori în proiect, a urmat un proces câștigat în 2017, definitiv, de PMT.

Au urmat încă două licitații și, în 2019, construirea skateparkului a fost atribuită către Lovrintim, care lucra și la reabilitarea Parcul Central. Nu s-a întâmplat nimic, iar în 2020, fostul primar Nicolae Robu, aflat în ultimele luni de mandat, spunea că un skatepark nu mai face parte din prioritățile orașului. „La ora actuală nu mai este pe rol nimic vizavi de obiectivul de a avea acolo un skatepark. Momentan vă dați seama că avem alte priorități, schimbându-se vremurile”, declara acesta.

După ce PMT va primi gratuit studiul de fezabilitate, el va trebui aprobat în consiliul local. Apoi urmează să se decidă dacă vor fi scoate la licitație împreună sau separat proiectarea și execuția.

About Post Author