Simonis (PSD): Guvernul poate reduce pensiile speciale prin ordonanță de urgență

Alfred simonis

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a cerut guvernului ordonanță de urgență pe tema impozitării pensiilor speciale. Asta, după ce PNL a anunțat că va depunde proiect care prevede eliminarea acestor pensii.

Deputatul PSD de Timiș Alfred Simonis spune că, dacă se dorește cu adevărat rezolvarea problemei pensiilor speciale, ar trebui să se renunțe la populism. Și să se facă lucruri concrete. „Am văzut un întreg concurs de populism între toate grupurile parlamentare, care depun mai multe iniţiative de eliminare. Avem câteva decizii al CCR care spun foarte clar că pensiile speciale nu pot fi eliminate. Singura soluţie este impozitarea acestora. De aceea, fac din nou apel la toate grupurile parlamentare, să discutăm despre o impozitare drastică, de peste 90%, a acestor pensii speciale. Prin iniţiative neconstituţionale, nu facem decât să dăm senzaţia oamenilor că ne luptăm cu aceste pensii speciale”, afirmă acesta.

Soluția găsită de Simonis: emiterea unei ordonanțe de urgență. „Guvernul are un instrument foarte clar prin care poate impozita pensiile speciale cu procentul pe care îl consideră oportun. Acest mecanism nu conferă posibilitatea niciunui grup parlamentar de a ataca la CCR. Vorbim despre ordonanţa de urgenţă. Dacă PNL, care a promis în campania electorală că în 30 de zile de când vor prelua guvernarea va elimina pensiile speciale, vrea acest lucru, guvernul poate să emită o ordonanţă de urgenţă pentru impozitarea cu peste 90% a pensiilor speciale”, a mai declarat deputatul de Timiș.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a depus un proiect de lege privind abrogarea dispoziţiilor capitolului XI din Legea nr. 96 / 2006, privind statutul deputaţilor şi al senatorilor, prevederi referitoare la pensiile speciale, în acord cu observaţiile Curţii Constituţionale.

About Post Author