Și studenții de la UPT revin în amfiteatre de la toamnă

upt

Universitatea Politehnica Timișoara se pregăteste să reia, din toamnă, cursurile în sistem față în față. Între timp, finanțează lucrări de renovare și reamenajare atât în cămine, cât și în spațiile de studiu sau la cantina studențească.

„Ne dorim să le oferim din nou tinerilor viața de student de care au fost privați pe durata pandemiei. Am început lucrări ample de renovare și reamenajare a spațiilor de studiu și a locurilor de cazare. Politehnica oferă în prezent 5.000 de locuri, o valoare care acoperă întregul necesar pentru studenții noștri”, a declarat rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan.

Experiența predării în format online din ultimul an și mijloacele tehnice în care Universitatea Polithenica excelează în acest moment vor asigura o calitate superioară a predării cursurilor într-un mod inovativ. Laboratoarele sunt într-o continuă evoluție înspre nou și modern. În fiecare facultate au fost amenajate laboratoare de ultimă generație, complet dotate, în care studenții interacționează cu echipamente menite să le asigure și o pregătire practică temeinică. Biblioteca UPT a fost dotată și anul acesta cu resurse noi de studiu, dar și calculatoare performante pentru studenți

Bazele sportive (cu bazine de înot, terenuri de fotbal, tenis, handbal, baschet, săli de sport, pistă de atletism etc.) vor fi pregătite pe toată durata verii pentru a oferi studenților posibilitatea practicării oricărui sport de masă sau de performanță. Lucrări intense sunt în desfășurare și la cantina studențească.