Și Parcul Justiției e „prăjit”. Primăria face anchetă și vrea grădinar-șef salvator
După Parcul Rozelor, unde iarba erau uscată, iar gardul viu, atacat de paraziți, sunt probleme și în Parcul Justiției. Lalelele și narcisele au trecut, iar acum singura „mândrie” a parcului este gazonul ars pe suprafețe mari. Nici aici nu funcționează sistemul de irigație. Soluție nu e, dar se așteaptă una de la viitorul grădinar-șef.

În urmă cu două săptămâni stârneau revoltă pe rețelele de socializare câteva fotografii din Parcul Rozelor. Peisajul era dezolant: buruieni printre trandafiri, gard viu uscat și iarbă îngălbenită. S-a făcut ulterior curățenie în parc, reprezentanții PMT susținând că una dintre probleme este nefuncționarea sistemului de irigație din parc. Aceasta ar fi defect de mai mult timp.
Lucrurile arată rău și în Parcul Justiției, „perla coroanei” pe vremea fostei administrații. Zona a fost luată cu asalt în perioada în care au înflorit lalelele și narcisele, dar acum aspectul e dezolant. Tulpinile uscate au fost curățate de angajații de la Horticultura, însă gazonul arată dezastruos pe suprafețe întinse. La inaugurarea parcului refăcut, în decembrie 2015, sistemul de irigație funcționa intensiv, iar fostul primar se declara încântat. „Am văzut în multe locuri covoare de iarbă, dar vă spun sincer că așa de bun ca aici nu am văzut niciunde. Este o plăcere, pur și simplu, să vezi iarba”, spune Nicolae Robu.
Facem anchetă, dar așteptăm grădinarul șef
În prezent însă, s-a cam ales… fânul de iarbă, iar sistemul de irigație nu funcționează. Nici acesta. Cei de la PMT spun că fac anchetă.
„Problemele de irigație din mai multe parcuri din zona centrală a Timișoarei sunt multiple și datează de mai mulți ani. Din aceste motive, conducerea primăriei a început o anchetă care va stabili din ce cauză aceste probleme s-au perpetuat an de an și care este cea mai rapidă soluție pentru activarea sistemelor de irigație”, explică Bogdan Marta, consilier personal pe probleme de comunicare al primarului Dominic Fritz.
Nu există un termen pentru rezolvarea problemei, dar, cred reprezentanții municipalității, lucrurile vor fi mai simple după ce va fi instalat un grădinar-șef. „Problemele apărute în ultimele luni în domeniul spațiilor verzi și întreținerii parcurilor ne întăresc convingerea că aven nevoie de oameni noi, profesioniști în acest domeniu, oameni dedicați acestei meserii. De aceea, pregătim scoaterea la concurs a postului de grădinar-șef”, ne-a mai declarat Marta.
Parcurile din zona centrală sunt în îngrijirea SC Horticultura SA. Reabilitarea din Parcul Justiției a costat, în 2015, aproximativ 460.000 de euro.
foto: Adrian Ionescu