Sfaturile RETIM pentru colectarea corectă a deșeurilor din hârtie, plastic și carton

adid

Deșeurile de carton, hârtie sau plastic trebuie puse în pubela galbenă. Pentru a scapă de ele din gospodărie trebuie să respectam câteva reguli. În primul rand, deșeurile reciclabile nu trebuie lăsate lângă pubelă.

În acest recipient ajung cutiile și ambalajele din materiale reciclabile de la produse alimentare, după ce acestea au fost golite de conținut și clătite, dacă este cazul. În cazul cutiilor de mari dimensiuni, RETIM recomanda că acestea să fie pliate sau turtite, la nevoie chiar rupte în bucăți cât mai mici, pentru a nu ocupa întregul spațiu.

În cazul deșeurilor reciclabile din plastic (PET) sau aluminiu (doze), acestea trebuie golite de conținut și clătite, daca este nevoie înainte de a fi depozitate, dar și pliate/turtite/strivite.

Mai multe detalii despre modul în care trebuie depozitate deșeurile reciclabile puteți găsi AICI.

În situația în care aveți pubela deteriorată, aceasta poate fi schimbată gratuit la RETIM cu una nouă.

„Pentru aceasta este necesar că administratorii asociațiilor de proprietari / locatari sau persoanele fizice să se adreseze în scris cu o cerere la Biroul contractare, str. Gh. Lazăr nr. 24, parter. Urmare a acestei solicitări, clientul vă primi în comodat recipientul, pe care îl va ridica de la punctul de distribuție situat pe Calea Torontalului nr. 94, iar recipientul deteriorat va fi ridicat de angajații noștri, după ce a fost golit și igienizat în prealabil”, transmit reprezentanții RETIM.

About Post Author