Sensoria, expoziție de design multisensorial la Timișoara. Cum să vezi lucrurile și altfel

sensoria

Timișorenii sunt așteptați, până în 6 noiembrie, la o experiență inedită. Sensoria, prima expoziție de design multisenzorial din România, se deschide în Bastionul Theresia. Publicul va interacționa cu lucrările designerilor cu ajutorul văzului, mirosului, auzului, atingerii și al gustului.

Timișoara Design Days / The Exhibition este o expoziție de design multisenzorial, care ajunge în Timișoara după ce a fost prezentată în loctombrie în Cluj-Napoca. Sensoria este organizată de Timișoara Design Days și Cluj Design Days. Este o experiență inedită, cu produse de design care implică în plus față de interacțiunea vizuală experiențe tactile, olfactive, acustice și chiar gustative. „Spațiul expozițional e conceput în așa fel încât instalația de lumini se oprește la intervale fixe de timp, pentru a crea un ambient întunecat în care produsele de design pot fi explorate prin orice alte simțuri decât cel vizual”, explică Adrian Balcău, curatorul expoziției și fondatorul Cluj Design Days.

Performance și design happening

Expoziția se deschide vineri, 1 noiembrie, la ora 19, în spațiul expozițional din Bastionul Theresia. Sâmbătă, 2 noiembrie, de la aceeași oră, sunteți așteptați la un performance de dans contemporan, cu articole vestimentare din cele mai recente colecții ale unor designeri locali din Timișoara. Specatcolul este produs de compania de dans contemporan Unfold Motion, prin coregrafa Lavinia Urcan, iar curatorul articolelor vestimentare este Andreea Palade Flondor, de la Facultatea de Arte și Design din Timișoara.

Duminică, 3 noiembrie, între orele 15 și 20, este Design Happening. Patru designeri au aceeași cantitate de material și aceeași limită de timp pentru a crea ceva inedit. Timp de câteva ore, happening-ul creativ este sub formă de performance deschis publicului. Îi veți putea vedea la lucru pe Alexandra Spiridon și Maria Sgîrcea – Lână & Beton, Adina Mircea – Adina Mircea Jewelry și Radu Muj – Orfevru. În 5 și 6 noiembrie vor fi tururi ghidate pentru copii și interacțiuni prin joc cu designul sensorial.

About Post Author