Seismograf funcțional în subsolul UVT. E parte din rețeaua Raspberry Shake

raspberry shake

Facultatea de Fizică a Universității de Vest intră în rețeaua mondială Raspberry Shake. Ea are, din această săptămână, un seismometru funcțional, instalat în subsolul clădirii de pe bd. V. Pârvan nr. 4.

Cu ajutorul seismometrului Raspberry Shake monitorizarea seismică devine ușor de înțeles și accesat. Prin intermediul platformei online puse la dispoziție se pot realiza localizări, schimburi de date și colaborări naționale și internaționale în cadrul rețelei educaționale de monitorizare seismică.

Universitatea de Vest se alătură rețelei seismice educaționale, prin integrarea în rețeaua Raspberry a seismometrului R3687. Cu ajutorul seismometrului Raspberry Shake, monitorizarea seismică devine ușor de înțeles și accesat. Prin intermediul platformei online se pot realiza localizări, schimburi de date și colaborări naționale și internaționale în cadrul rețelei educaționale de monitorizare seismică. Platforma Raspberry Shake poate fi accesată AICI.

Pe harta Timișoarei (la meniul Station view) seismometrul UVT are denumirea 3D, iar cu 4D este notat cel de la Observatorul Seismologic Timișoara (OST). De remarcat este faptul că sistemele de monitorizare al activităților seismice de la Observatorul Seismologic Timișoara și cel de la Universitatea de Vest sunt singurele din zona de Vest a țării. Accesarea datelor înregistrate se realizează prin intrarea în meniul Data View, cu ID seismometru UVT: R3687.

About Post Author