Se reia circulația tramvaielor spre Gara de Nord. Elba permite accesul pe terenul său /UPDATE: A fost dat jos gardul

gara de nord

foto: Arhivă

Primarul Nicolae Robu a anunțat, miercuri, în plenul CL, că Elba va permite tramvaielor să întoarcă în „bucla” de pe terenul său. Se va întâmpla chiar de joi, asta în cazul în care, spune edilul, informația nu este falsă. UPDATE: Gardul care interzicea accesul către „buclă” a fost dat jos chiar de miercuri seară.

Disputele dintre PMT și Elba par să ia o pauză, cel puțin pentru moment, De joi, 4 octombrie, tramvaiele 1, 8 și 9 vor ajunge la Gara de Nord, deci vor putea întoarce în „bucla” de pe terenul deținut de societatea comercială.

„Sunt înștiințat că administratorul societății a comunicat că de mâine dimineață (joi – n.r.) vor fi de acord să circule tramvaiul până când instanța se va pronunța, adică așa cum am propus să se întâmple. Sper că nu este o informație falsă, eu vreau să îngropăm «securea războiului», nu am niciun război cu el”, a anunțat Nicolae Robu, în plenul CL.

Robu: Nimeni nu s-a gândit că va apărea un refuz al Elba

Luni, 30 septembrie, în ziua în care a fost redeschis traficul pe Podul Dragalina, tramvaiele nu au putut ajunge la gară. „Bucla” pe care acestea trebuie să întoarcă se află pe terenul societății Elba, care și-a îngrădit proprietatea și nu a permis accesul. Primarul Nicolae Robu și reprezentanții firmei au avut un dialog „contondent” chiar în fața gardului, fără să se ajungă la vreo concluzie. Nici întâlnirea programată între cele două părți a doua zi nu a fost mai lămuritoare.
elba
„Nimeni nu s-a gândit că va apărea la un moment dat un refuz de a mai permite accesul tramvaielor pe o buclă de circa 60 de metri, cred, pe acel teritoriu. Noi am contestat in instanță faptul că împroprietărirea cu teren s-a făcut către SC Elba și cu acea porțiune pe care sunt liniile de tramvai. Ei au fost deranjați de faptul că ne-am dus în instanță, dar în instanță s-a ajuns pentru că nu am simțit o atitudine pozitivă, ci mereu s-a vorbit mercantil”, a mai spus primarul, în fața consilierilor locali.

Amendă de 50.000 lei pentru gard

Gardul despre care s-a făcut atâta caz va costa societatea comercială o sumă frumoasă. Poliția Locală a amendat Elba cu 50.000 de lei, pentru că nu a respectat autorizația de demolare. „Când s-a pus acolo acel gard, am înțeles că s-a întâmplat asta doar pentru a proteja zona, așa cum este scris în autorizația de demolare și implicit de construire a gardului, pe perioada cât se fac lucrările de demolare. Lucrările au fost făcute, ei aveau obligația să desființeze și gardul. (…) Astăzi am aflat că li s-a dat o amendă de 50.000 de lei, pentru că acel gard trebuia să fie dat jos după demolare”, a mai declarat Robu.

About Post Author