Se poate și fără sârmă ghimpată. Gardul din Parcul Copiilor arată mai… uman

parcul copiilor

Gardul care desparte Parcul Copiilor de curtea Institutului Francez nu mai are sârmă ghimpată. S-a găsit o soluție mai decentă pentru a se încerca ținerea la distanță a intrușilor.

La începutul lunii decembrie, stiridetimisoara.ro scria despre gardul care împrejmuiește Parcul Copiilor, în zona dinspre Institutul Francez, „îmbunătățit” cu… sârmă ghimpată. „Pare destul de proaspăt instalată (sârma – n.r.). Noi mergem des pe acolo, ne plimbăm cu cel mic, și nu am mai văzut-o până acum. Mi se pare ireal cât de ușor e de urcat gardul ăla de un copil. Să dea fix în lamele alea din sârmă ghimpată”, ne relata un cititor.

Cei de la Institutul Francez spuneau, la acea vreme, că au decis să ia o astfel de măsură de protecție după ce au avut parte de un incident neplăcut în toamnă. „Un om al străzii a sărit gardul, dinspre parc, și a dat foc unui copac. Colegele mele au sunat imediat la 112, au venit trei polițiști și l-au luat pe acel bărbat din curtea noastră. Ne-au recomandat să facem ceva, ca să nu se mai poată sări gardul dinspre parc”, explica Tilla Rudel, directorul Institutul Francez.

Între timp, s-a găsit o soluție, ceva mai puțin agresivă în fața trecătorilor. „S-au mișcat repede totuși. Cred că problema cea mai mare în Timișoara e nepăsarea. Pe mine m-a șocat sârma ghimpată în momentul în care am văzut-o. Dacă a stat așa mai bine de o lună și nu s-a sesizat nimeni, zic că problema e cel puțin la fel de mare la societatea civilă. Oare chiar s-o fi obișnuit cu anormalitatea lumea? Sau nu se gândesc oamenii până n-o pățesc ei?”, spune acum același cititor, care a remarcat și schimbarea.

About Post Author