Se caută viitori actori vorbitori de germană. Admiterea la facultate bate la ușă

admitere

Pasionat de actorie și vorbitor de germană? La specializarea Artele spectacolului – Actorie în limba germană a Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest mai este disponibil un loc finanțat de la bugetul de stat, la admiterea din toamnă.

Cu 30 de ani în urmă, la Timișoara a fost creată această specializare, unică în România și în afara spațiului vorbitor de limbă germană. Un loc central în pregătire îl ocupă descoperirea și dezvoltarea personalității artistice prin exerciții de improvizație, studii de rol, spectacole în spații convenționale și neconvenționale, precum și stagii de practică teatrală. Există, de asemenea, o colaborare cu Teatrul German de Stat Timișoara, Centrul Cultural German, precum și cu alte instituții de cultură din România și din străinătate.

În 2023, specializarea Artele spectacolului – Actorie în limba germană a Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest își așteaptă candidații în sesiunea de admitere din toamnă. Pe viitorii studenți îi așteaptă numeroase proiecte și la festivaluri internaționale la Berna, Chemnitz, Essen, Graz, Hanovra, Potsdam, Rostock sau Viena.

Examenul de admitere se compune din: recital (3 poezii – o fabulă, o poezie forță, o poezie lirică; un monolog; o povestire; un cântec). Media de la bacalaureat reprezintă 10% din nota examenului de admitere. Cei interesați se pot înscrie până în 4 septembrie, la ora 12, urmând ca în perioada 6 – 7 septembrie să aibă loc probele practice. Mai multe informații, pe www.fmt.uvt.ro.

About Post Author