Se caută „tandemul ideal” anti-PSD în Timișoara și Timiș. Fritz confirmă discuțiile cu Nica

Președintele USR Timiș, Dominic Fritz, confirmă discuțiile intense din ultimele zile cu liderul demis al PNL Timiș, Alin Nica. Nu a fost încă luată o decizie, dar lucrurile se vor precipita până în 9 aprilie.

Au stat unul lângă altul la inaugurarea noului terminal Schengen al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” Timișoara, ambii cu eșarfe tricolore, și au avut schimburi de replici pe un ton foarte scăzut, care i-au făcut să zâmbească. Alin Nica, proaspăt demis din funcția de președinte al PNL Timiș, și Dominic Fritz nu au fost pe lista vorbitorilor la eveniment, dar asta nu i-a împiedicat să dea mâna și să se salute cu mai-marii PSD – PNL.

Nica declarase anterior că va lua în scurt timp o decizie legată de viitorul său politic, admițând că a vorbit deja cu Ludovic Orban, iar acum Fritz confirmă discuțiile intense.

„Am avut o discuție cu Alin Nica, cu care oricum am avut dintotdeauna o colaborare instituțională. Acum am avut și o discuție despre situația politică în județ și în țară. În ciuda diferențelor pe care le-am avut în trecut, suntem amândoi îngrijorați de această încercare a PSD – PNL să pună mâna pe toată puterea în stat, consilii județene, consilii locale, primării, parlament, președinție. Amândoi cred că vrem să acționăm politic într-o direcție în care Timișoara și Timișul să se opună acestei încercări de a reface FSN”, spune USR-istul.

Dominic Fritz nu a vrut să dea detalii, dar a insistat pe necesitatea unei alternative de dreapta pentru Timișoara și Timiș.

„Cum se va întâmpla acest lucru și în ce formă nu am discutat încă. Sunt lucruri care se vor clarifica în următoarele zile. Nu am început un proces formal de negocieri, dar vedem amândoi un pericol pentru Timișoara și Timiș și de aceea eu cel puțin iau foarte în serios această situație. O să luăm o decizie ca USR, ca Alianța Dreapta Unită, care va ajuta Timișoara să meargă înainte (…)

Analizăm toate variantele și important este să oferim o variantă de dreapta, o variantă liberală la guvernarea PSD în Timișoara și în județ, pentru că și domnul Robu acum este oficial candidatul PSD, este un fel de cal troian al PSD în Timișoara. Căutăm tandemul ideal pentru a ne opune acestei încercări a PSD de a pune mâna pe putere și în Timișoara și în județ”, a mai spus acesta.

„Ca la orice negociere, trebuie să fii deschis”

Potrivit protocolului Alianței Dreapta Unită, formațiunile componente își vor desemna propriii candidați, urmând ca decizia finală să fie luată în urma unor negocieri. Iar negocierile sunt… negocieri.

„Nicu Fălcoi este desemnat candidatul USR pentru consiliul județean, este un candidat formidabil și poate să se bată inclusiv cu PSD. Oricum urma să discutăm în cadrul Alianței Dreapta Unită, pentru că Forța Dreptei deja își stabilise candidatul în persoana lui Claudiu Chira acum două săptămâni. Aceste negocieri oricum au loc și, ca la orice negociere, bineînțeles că trebuie să fii deschis pentru mai multe scenarii. Nicu Fălcoi, cu toată experiența lui, este un candidat formidabil și poate să se bată inclusiv cu PSD”, a mai afirmat Fritz.

O decizie în ceea ce privește tandemul cu care Alianța Dreapta Unită va „ataca” Timișoara și Timișul ar trebuie luată în această săptămână. În 9 aprilie, Dominic Fritz va fi lansat oficial drept candidat ADU la Primăria Timișoara.

About Post Author