Nica, la o zi după demitere: A fost o execuție în stil golănesc a Timișoarei și Timișului

alin nica

foto: Facebook / Alin Nica

Alin Nica va candida la alegerile din 9 iunie, dar încă nu a decis cum va face acest lucru. A discutat deja cu Ludovic Orban, de la Forța Dreptei, însă nu a luat o hotărâre. Potrivit lui Nica, în perioada următoare, în PNL Timiș vor reveni la butoane oameni „toxici și nocivi” pentru partid, inclusiv Alin Popoviciu.

„A fost o execuție în stil golănesc pe care nu am cum să o calific altfel. Nu a mea, a Timișoarei și Timișului, pentru că, practic, negând dreptul liberalilor de a avea șansa de a contracandida stânga, ne-au exclus din această ecuație și acesta este lucrul pe care îl reproșăm conducerii centrale. Vom găsi o variantă astfel încât interesele și dorințele, aspirațiile timișenilor de Dreapta să fie reprezentate în continuare și voi face în următoarele zile și un anunț în acest sens. Categoric îmi doresc să candidez la CJ Timiș. Timișorenii și timișenii merită să dea o palmă Bucureștiului, să le arate că au greșit când au luat această decizie împotriva Timișului și Timișoarei”, a declarat, miercuri, Alin Nica.

„Execuția” lui Alin Nica a fost comentată și de Dan Vîlceanu, exclus din PNL, după ce a votat în parlament împotriva învestirii Guvernului Ciolacu. „Colegul și prietenul nostru liberal, Alin Nica, a fost schimbat (…) pentru că nu a vrut să pună preș în fața pesediștilor propria persoană, filiala PNL pe care o conducea și comunitatea care l-a votat. Dincolo de aspectele morale care fac operațiunea mizerabilă, sunt câteva lucruri care ar lăsa și un comunist perplex: Florin Roman a votat de 5 ori și Virgil Popescu a votat de 2 ori. Nu s-a întâmplat pe furiș, totul a fost pe față. Cică ar fi fost colegi absenți care i-au împuternicit să voteze ei în locul lor (…) Este exemplul clar de dictatură internă și de partid luat ostatic”, a notat Vîlceanu.

„Nu sunt supărat pe PNL

Alin Nica spune că a discutat deja cu Ludovic Orban și urmează să aibă o discuție și cu Dominic Fritz. „În momentul de față, singurul exponent al Dreptei în Timiș și Timișoara o reprezintă această alianță (Dreapta Unită – n.r.), pe care o putem pregăti toți cei care gândesc liberal și gândesc de Dreapta și vor să aibă un reprezentant în aceste alegeri locale din 9 iunie”, a explicat președintele CJ Timiș.

Nica n-a plecat încă din PNL și lasă să se înțeleagă că va face totuși acest pas în perioada următoare.

„E o decizie grea, dar, practic, colegii mei m-au exclus din Partidul Național Liberal, în care am intrat cu imense speranțe în urmă cu 20 de ani. Nu sunt supărat pe PNL, PNL reprezintă principii și valori în care eu încă cred, sunt liberal și voi fiind liberal și în continuare (…) Încerc să găsesc varianta în care pot să materializez în continuare speranțele și încrederea cetățenilor care au aceleași convingeri ca și mine. Și atunci sdacă va trebui – și cred că va trebui să fiu forțat să fac acest pas -, îl voi face, nu cu ușoară inimă, ci cu gândul că la un moment dat voi reveni acolo unde îmi este sufletul (…) Chiar de ar fi să plec acasă, rămân mulțumit că nu am plecat capul și că am spus-o foarte franc: Timișul și Timișoara nu sunt de vânzare”, a mai precizat (încă) liberalul.

Domnul Robu tocmai și-a redus șansele

Alin Nica spune în continuare că nominalizarea lui Nicolae Robu la Primăria Timișoara a fost cea mai corectă pentru PNL, având în vedere sondajele. Totuși, lucrurile s-ar putea să se fi schimbat între timp.

„Bătălia, din punctul meu de vedere, în continuare va fi foarte dură. Domnul Robu tocmai și-a redus șansele de a câștiga din nou Primăria Timișoara, alegând ca vinerea trecută să nu fie alături de întreaga filială a PNL Timiș, care își striga nemulțumirea în stradă, ci să fie pe centură cu domnul Simonis, cu domnul Grindeanu, cu domnul Ciolacu, cu adversarii politici (…) Cred că acest lucru nu este bine văzut de timișoreni. Mi-am făcut datoria și nu am ce să îmi reproșez în relația cu domnul Robu, nu l-am trădat, nu l-am sabotat, așa cum unii din anturajul domniei sale pretind”, explică acesta.

Despre Popoviciu și Pirtea

„Mazilirea” lui Nica s-a produs, spune acesta, cu largul sprijin al unor colegi. Printre ei, controversatul Alin Popoviciu, dar și deputatul Marilen Pirtea.

„Este vorba de cei pe care i-am considerat toxici și nocivi pentru Partidul Național Liberal și i-am exclus din PNL sau din prim-planul deciziei politice de la nivel județean. Alin Popoviciu e unul dintre ei și n-ar fi surprinzător să îl revedem reîncărcat în perioada următoare. Marilen Pirtea este un alt vector de sabotaj, dar timpul le va lămuri pe toate: am avut eu dreptate sau calea pe care au ales cei de la București să înscrie Partidul Național Liberal este cea corectă”, a conchis liberalul.

La nivel de zvon, Popoviciu ar urma să întregească „triada” de la conducerea PNL Timiș, urmând să fi numit secretar general al filialei, funcție din care a demisionat, marți, eternul său rival, Dănuț Groza, de la Sânnicolau Mare.

About Post Author