SDM ar putea extinde fără licitație Calea Buziașului. Primăria vrea încredințare directă

Primăria Timișoara se apucă de extinderea la patru benzi de pe Calea Buziașului, dar fără licitație. Se face „in house”, adică de către SDM, care va primi fără licitație lucrarea estimată la aproximativ 6 milioane de euro. Există deja aviz de la Agenția Națională de Achiziții Publice, se așteaptă un deviz de la SDM și apoi urmează un vot în CL.

calea Buziașului

CJ Timiș e aproape gata cu lucrarea de extindere la patru benzi a drumului care trece prin Moșnița Nouă. Pe tronsonul de la AEM până la ieșirea din Timișoara se circulă doar pe câte o bandă, iar primăria, de care ține acest drum, tot promite că se apucă de treabă. E vorba de aproximativ 2 kilometri de șosea, pentru care există un studiu de fezabilitate făcut de patru ani și trecut prin plenul CL din toamna lui 2019.

Nu s-a trecut niciodată de această fază. Acum primarul Dominic Fritz anunță că totul va merge pe repede înainte. S-a luat decizia de a nu se mai face licitație pentru găsirea unui constructor.

„Mă bucur foarte mult că o să reușim, cred că pentru prima oară, inclusiv după ce am primit confirmarea de la Agenția Națională de Achiziții Publice, că este totul în regulă. Vom face acel proiect de investiții cu propria noastră societate, cu SDM, printr-o încredințare directă ce va fi votată în consiliul local. Merge mult mai repede, pentru că nu trebuie să facem o licitație, deci lucrăm cu propria noastră societate pentru a finaliza această legătură cu Moșnița”, a explicat, marți, acesta.

În toamnă, carosabilul din Calea Buziașului ar trebui să fie gata

Conform documentației trecute prin plen în octombrie 2019, lucrarea din Calea Buziașului era estimată la 30,7 de milioane de lei, cu cu TVA, cu o durată de execuție de 24 de luni. În mai 2021 însă, consilierii locali au fost de acord cu lucrări în două etape pe Calea Buziașului. Întâi intersecția cu str. Magnoliei până la limita administrativă, cu câte două benzi pe sens. Apoi, de la intersecția cu str. Matei Milo până la limita administrativă, câte trei pe sens. Adică inclusiv peste amenajate anterior.

Prima etapă costă 6,7 milioane de lei, cu TVA, conform estimărilor, și ar trebui executată în opt luni. A doua etapă ar fi 23,9 milioane de lei, cu TVA, și un timp de execuție de 16 luni.

Nu lipsește decât oferta din partea SDM, spune acum primarul Dominic Fritz. „Am făcut o adresă la Agenția Națională de Achiziții Publice, să ne asigurăm că totul este legal. Chiar și pentru investiții putem să facem o încredințare directă societăților din subordinea noastră. O societate care aparține 100% CL poate face aceste lucrări. Încă așteptăm oferta de la SDM, va fi inclusă în hotărârea CL. O să votăm și după aceea SDM se poate apuca de lucrări. În toamnă cel puțin partea de carosabil trebuie să fie gata și e clar că până la sfârșitul anului proiectul trebuie să fie finalizat”, afirmă edilul-șef.

About Post Author