Sculptură sudată, din nou la Dumbrăvița. Se pregătește un parc de artă

sculptură sudată

La Dumbrăvița are loc, și în această toamnă, un simpozion de sculptură sudată. Trei sculptori vor lucra, timp de jumătate de lună, pentru realizarea unor lucrări care vor rămâne, la fel ca și cele de anul trecut, în patrimoniul comunei și vor putea fi admirate în spațiul public.

A doua ediție a simpozionului de sculptură sudată are loc în perioada 16 – 30 septembrie. Evenimentul este organizat de Filiala Timișoara a Uniunii Artiștilor Plastici din România, cu sprijinul Primăriei Dumbrăvița.

Participă sculptorii Darius Hulea, Sorin Purcaru și Bogdan Nueleanu. La ediția de anul trecut, trei lucrări au fost create, în direct, pe una dintre laturile parcului central din Dumbrăvița. Ele sunt expuse acolo și acum. Cei trei artiști români contemporani se întâlnesc din nou, pentru a aduce sculptura sudată în atenția publicului.

„Acest simpozion de sculptură sudată contribuie semnificativ la conturarea identității culturale a Dumbrăviței, atât prin valoarea în sine a lucrărilor, cât și prin caracterul educativ pe care sculptura de for public o are. La sfârșitul întâlnirii noastre vom putea vorbi de un adevărat parc de scuptură, fiindcă vor exista deja șase opere de artă. Am convingerea că lucrările de anul acesta vor fi și mai spectaculoase decât cele de anul trecut”, spune sculptorul Bogdan Nueleanu, inițiatorul simpozionului.

About Post Author