Școală de șoferi gratis, inclusiv pentru permis de tramvai sau tractor. Cine se poate înscrie

permis

sursa foto: Unsplash / Vladyslav Tobolenko

Tinerii cu posibilități financiare reduse pot face gratuit cursuri în urma cărora vor obține permisul de conducere, inclusiv pentru tramvai sau tractor. Programul „Permis pentru viitor” a ajuns la o nouă ediție.

Programul „Permis pentru viitor”, derulat de Fundația pentru Comunitate, oferă sprijin financiar tinerilor din medii defavorizate pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi. El a ajuns la ediția a opta, iar costurile sunt acoperite de compania MOL România.

Persoanele eligibile pentru finanțare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârste între 18 și 25 de ani, care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie. Solicitările de finanțare pot fi transmise online sau prin poștă până la data de 24 ianuarie 2023.

Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente: scrisoare de motivare personală, anchetă socială, declarație de susținere și mentorat pe perioada instruirii, ofertă de preț de la școala de șoferi și un document despre nivelul studiilor absolvite

Detalii și formularul de înscriere se găsesc pe https://pentrucomunitate.ro/permis. Prin intermediul programului sunt acoperite costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente.

About Post Author