Schimbul de gardă revine în Piața Unirii. Spectacole pentru toți curioșii

Asociația de Reconstituiri Istorice reia spectacolele de schimb de gardă, care, în anii trecuți, au fost una dintre atracțiile centrului Timișoarei. Acestea vor ava loc în Piața Unirii și depinde doar de vremea bună.

„Dragi prieteni ai Schimbului de Gardă, vă anunțăm că se reiau spectacolele noastre din 21 aprilie. de la ora 19, ca de obicei în Piața Unirii, dacă vremea va fi favorabilă. Reconstituim momente din istoria orașului nostru după alungarea trupelor și administrației Imperiului Otoman de către Eugeniu de Savoya din anul 1716. Prin spectacol oferim curioșilor posibilitatea de a vedea tipuri diverse de uniforme și arme ale acelor vremuri, mânuiri de arme de acum 300 de ani, apoi o salvă simbolică de tun și schimbul de santinele”, transmite Asociația de Reconstituiri Istorice.

Sepctacolele vor avea loc duminica, iar la final publicul va putea face poze cu membrii gărzii.

„Dacă există persoane interesate și dornice să ni se alăture, suntem deschisi la colaborare. Aderarea la trupa noastră de voluntari nu presupune cheltuieli, deoarece asociația va pune la dispoziție uniformele și armamentul necesar. De asemenea trupa are nevoie de toboșari și interpreți la piculină sau flaut”, mai spun reprezentanții asociației.

În viitor, dacă intenția se concretizează, în spectacol ar putea apărea și cai. Până să fie reluate spectacolele , puteți vizita expoziția „Istoria militară a Banatului”, la parter, în curtea interioară a Bastionului Theresia. Orarul de vizitare este miercuri – duminică, orele 10 – 17,30.

About Post Author