Șase proiecte împart banii din bugetul participativ al CJ Timiș. Două sunt din Cenad

buget participativ

Șase din cele 13 proiecte intrate în faza finală a votului de la programul de bugetare participativă al CJ Timiș vor primi bani. Primul este un parc tematic la Moșnița Nouă. Comuna Cenad a reușit să impună două proiecte.

Banii alocați de CJ Timiș pentru programul de bugetare participativă vor merge către șase proiecte. Acestea însumează 2,79 milioane de lei. Diferența, până la 3 milioane de lei, va fi împărțită între proiectele câștigătoare, conform regulamentului.

Cele mai multe voturi, 2.023, a primit „Județul în miniatură – Parc tematic în Moșnița Nouă”. Conform propunerii, proiectul are drept concept „îmbinarea progresului tehnologic cu promovarea turismului cultural la nivelul județului Timiș”. În parc vor fi amplasate machete în miniatură ale celor mai reprezentative monumente istorice și obiective turistice din județ. Inițiatorii speră ca acestea să stârnească vizitatorii să plănuiască diverse călătorii.

Pe locul doi, cu 1.763 voturi, a venit proiectul de înființare a unui centru de recuperare pentru minorii cu adicții. Acesta va funcționa ca un centru medico-psihologic, unde copiii vor beneficia de îngrijire medicală și de diferite psihoterapii.

„Podiumul” este completat, cu 1.113 voturi, este proiectul de realizare a unui Parc tematic Lunca Mureșului – Cenad. Inițiatorii doresc crearea unui spațiu în care copiii să fie învățați despre ceea ce înseamnă fauna și flora. Aici ar urma să fie amplasate căsuțe de lemn foișoare, observator și puncte belvedere.

„Nu ar trebui să întâmpinăm mari probleme”

Celelalte trei proiecte care primesc finanțare sunt Construcție scenă acte artistice în Cenad, Spațiu agrement rural – Păduricea din Biled și Adăpost de câini în Grabaț, comuna Lenauheim.

„Lansat anul trecut, ca proiect-pilot, programul s-a dezvoltat frumos, ca valoare, ca regulament, ca importanță a proiectelor propuse. Avem proiecte câștigătoare cu tematici diverse, care vor aduce beneficii pentru foarte mulți timișeni. Dăm drumul la implementare, banii sunt alocați, nu ar trebui să întâmpinăm mari probleme”, spune președintele CJ, Alin Nica.

Anul trecut au primit finanțare din bugetul participativ două proiecte: o pistă de bicicletă și un mini-orășel cu tematică rutieră. Niciunul dintre ele nu este încă finalizat.

About Post Author