27 octombrie 2020

Șase oameni primesc o nouă șansă. Două prelevări de organe, în două zile, la Timișoara

Familiile a doi pacienți aflați în moarte cerebrală la Timișoara au decis să fie de acord cu prelevarea de organe. Șase oameni primesc astfel o șansă la o viață normală.

La Spitalul Județean din Timișoara a avut loc, după mult timp, o nouă prelevare de organe. S-a întâmplat în noaptea de vineri spre sâmbătă. Familia unui bărbat de 51 de ani, care a suferit un traumatism cranio-cerebral, a fost de acord cu intervenția. A doua operație a avut loc sâmbătă. De această dată, a fost vorba despre un bărbat de 58 de ani declarat în moarte cerebrală din cauza unui anevrism. În ambele situații au fost prelevate ficatul și rinichii.

„Avem doi pacienți ai căror familii au hotărât să accepte donarea de organe. Este un gest nemaipomenit. Practic, dau o șansă la viață altor pacienți. În situația în care donarea de organe este posibilă și este indicată, acesta este un gest creștinesc”, spune Marius Craina, managerul SCJUT.

Șase oameni au primit o veste bună de la Timișoara și vor avea șansa unei vieți noi. Operațiile de transplant vor fi făcute la Cluj-Napoca și București.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: