24 octombrie 2020

Șase firme se luptă pe Cinema Timiș. Doar două sunt din Timișoara

Licitația lansată în luna mai de Primăria Timișoara, pentru proiectul de reabilitare al fostului cinema Timiș, pare să fie una de succes. Sunt șase firme care vor contractul de 420.000 de lei. Și pentru fostul Cinema Fratelia s-au înscris doi ofertanți.

Primăria Timișoara și RADEF au semnat, în decembrie 2017, protocolul de predare-primire pentru șapte cinematografe. Se întâmpla la aproape un an de când RADEF pierduse procesul cu municipalitatea. Abia în aprilie 2018, PMT reușea să-l preia și pe cel de-al optulea. Dintre toate, numai Cinema Timiș era funcțional. Restul au devenit, de-a lungul timpului, sedii de laboratoare medicale, biserici neoprotestante sau ruine. De atunci, municipalitea s-a apucat de igienizare. În februarie 2019 a fost semnat un contract cu T.T. & Co Solaria Grup. Aceasta va primi 44.000 de euro, pentru serviciile de curățenie și igienizare a imobilelor cu destinația de săli și grădini de spectacol cinematografic din oraș.

În mai 2019, PMT a lansat și licitațiile pentru reabilitarea fostelor cinematografe Timiș și Fratelia. „Cele două foste cinematografe au intrat și ele oficial în procesul de reabilitare (…) Ambele vor beneficia de transformări care să permită proiecția de film la standarde, dar și desfășurarea altor activități culturale. Obiectivele se adaugă celorlalte cinematografe care se află în diverse stadii de execuție”, spunea viceprimarul Dan Diaconu. Cinema Victoria din Piața Bălcescu avea deja prima documentație predată, iar Cinema Dacia era în proces de proiectare. Pentru Cinema Studio a fost prezentată deja prima „schemă” pe baza căreia va fi transformat în centru multicultural.

Pentru Cinema Timiș se căuta o firmă care să facă DALI + PT reabilitare imobil, pe două loturi. Primul lot se referă la proiectarea și asistența tehnică pe durata investiției, iar al doilea, la verificarea proiectului. Valoarea estimată era de aproape 420.000 de lei, cu tot cu TVA. Pentru Cinema Fratelia, de pe str. Izlaz, contractul era estimat la aproape 72.000 de lei, cu TVA, tot pe două loturi. Ofertele în ambele cazuri puteau fi depuse până pe 19 iunie, la ora 15.

În cazul Cinema Timiș au depus oferte șase firme: Archistudio SRL, din Petroșani, Valuation Real Consulting SRL, din Târgoviște, Systegra Engineering SRL, din Ploiești, Hentza Business SRL, din Voluntari, și Rheinbrucke SRL și Bau Construct SRL, ambele din Timișoara. Pentru Fratelia au fost două oferte: de la Rheinbrucke SRL și Bau Construct SRL.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: