24 ianuarie 2021

Șase canguri de la Zoo Timișoara, uciși de câini. Pasărea Emu a scăpat / FOTO

grădina zoologică

Scene de groază la Grădina Zoologică de la Pădurea Verde. Cangurii au fost uciși de o haită de câini, despre care nu se știe cum au reușit să intre în zona respectivă. Doi câini au fost prinși.

S-a întâmplat în noaptea de luni spre marți. Marți dimineață, cei veniți la lucru au găsit dezastru. „Au intrat trei câini în incinta Zoo. Au sărit gardul în habitatul cangurilor și au omorât toți cei șase canguri. Au intrat și la Emu, dar pasărea a reușit să sară peste gard. Am văzut dimineață, când am venit la lucru. Am găsit pasărea Emu plimbându-se pe alei. Cangurii aleargă atunci când sunt speriați și au un mecanism, li se blochează mușchii, nu mai pot să se miște”, spune Călin Călămar, administratorul Grădinii Zoologice de la Pădurea Verde.

Cei de la Zoo nu au reușit să găsească locul prin care au intrat câini în incinta parcului. A fost chemată echipa de ecarisaj și doi dintre câinii care au făcut ravagi printre canguri au fost prinși. „Sunt îngrijiți, unul dintre ei este ciobănesc german și arată foarte bine. E posibil să fie microcipat. Celălalt aduce înspre Rottweiler”, mai spune administratorul grădinii. Potrivit acestuia, câinii nu păreau vagabonzi. Dacă se dovedește că au cipuri, stăpânii lor vor fi identificați și vor trebui să plătească pagubele.

La Grădina Zoologică de la Pădurea Verde sunt în jur de 250 de animale. Urmează să fie aduși, cel mai probabil, alți canguri. Cândva, parcul zoologic va intra și într-un proces complet de modernizare.

UPDATE: Cei doi câini duși adăpostul Danyflor nu au microcip. Deocamdată nu i-a revendicat nimeni, iar șansele sunt aproape zero ca acest lucru să se întâmple

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: