23 ianuarie 2021

Șapte povești despre Timișoara, în Complexul Studențesc. Memoriile Cetății caută artiști / FOTO

memoriile cetății

Culoare, imaginație, talent. Și drag de Timișoara. Este ceea ce caută, în această perioadă, Asociația Timișoara 2021. Sunt 7 pereți din Complexul Studențesc care vor să „spună” noi povești, așa că sunt așteptați pictori, graficieni, artiști murali care să-și imagineze și apoi să reprezinte istoricul, specificul și spiritul Timișoarei.

Pentru că Timișoara și Complexul Studențesc înseamnă inovație și creativitate, proiectul Memoriile Cetății lansează o provocare: ce înseamnă un oraș pentru locuitorii săi? Ce însemnă oraș modern și inovator? Cum putem defini spiritul Timișoarei? Concursului cuprinde orice formă de interpretare care se referă la principiile și elementele pe care orașul le are în componența sa și care conturează felul în care îl percepem. Intervențiile artistice vor avea loc în Complexul Studențesc, o zonă unde locuiesc tineri din diferite colțuri ale țării și care își desfășoară cea mai mare parte din activitate acolo.

Proiectele pot fi înscrise până în 25 octombrie aici, în perioada 26-28 octombrie se va face jurizarea și vor fi anunțați câștigătorii. În intervalul 5-15 noiembrie se vor face picturile murale. Cei șapte artiști selectați vor primi câte un premiu de 15.000 de lei, cu condiția de a-și pune în practică lucrările câștigătoare. Mai multe detalii sunt aici.

A treia ediție și-un record de anul trecut

Proiectul Memoriile Cetății este la a treia ediție, iar în acest an, Complexul Studențesc din Timișoara va fi „gazdă” pentru o serie de intervenții care vor fi produse în spațiul public, în locuri de adunare a studenților și a comunității. Ideea programului Memoriile Cetății este crearea, în anul deținerii titlului de Capitală Europeană a Culturii, a unui traseu de artă murală prin care localnicii și vizitatorii să redescopere spiritul Timișoarei, istoria și momentele importante din viața comunității.

Proiectul este realizat de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Timișoara și al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar „Timișoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”. În 2019, Memoriile Cetății a lăsat în urmă și cea mai mare pictură murală din România. A fost realizată în zona fostului post al Timișoarei, pe un perete al unui siloz al Cerealcom de Alex Baciu, Flaviu Roua Irlo și Corina Nani. Cei patru artiști au folosit două nacele de mari dimensiuni pentru a-și putea realiza lucrarea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: