Șantierul de pe Bd. Sudului se deschide până la sfârșitul anului. Mai trebuie să existe și proiectul

sudului

Încă un șantier care va da peste cap traficul, deschis în acest an. Cel puțin așa susține primarul Nicolae Robu, care e optimist că extinderea bulevardului Sudului poate începe în câteva săptămâni. Nu știm însă dacă avem proiect, deși acesta ar fi trebuie să fie gata de ceva vreme.

La jumătatea lunii martie 2019 a fost publicat pe SEAP anunțul de atribuire de la licitația pentru modernizarea și extinderea Bd. Sudului, care va fi lărgit la patru benzi între Bd. Liviu Rebreanu și str. Mareșal Constantin Prezan. Contractul a revenit Porr Construct, în calitate de lider al asocierii din care mai fac parte firmele Path’s Rout SRL, Tubular Tehno Sistem Industrial SRL, Cons Electrificarea Instal SRL și Vimato SRL. Suma pe care o va plăti primăria este de 10,82 milioane de lei, cu TVA. Firma câștigătoare trebuia să finalizeze proiectarea în două luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor, urmând ca execuția să dureze alte zece luni.

Până acum nu s-a întâmplat nimic. Primarul Nicolae Robu spune însă că șantierul va începe în acest an. Bd. Sudului „Proiectul este în lucru, nu știu care e stadiul. Avem licitate la pachet proiectarea și execuția, este încă proiectarea în derulare. Vom începe lucrările anul acesta, de îndată ce putem o să începem. O să începem atâta cât se poate face până la venirea iernii”, ne-a declarat edilul.

Potrivit caietului de sarcini, partea carosabilă va avea 13 metri lățime, va fi încadrată de zone verzi de 1-1,5 metri lățime și va avea parcări pe ambele părți. De asemenea, între trotuare și zonele verzi vor fi făcute, pe ambele părți ale străzii, piste de biciclete bidirecționale. Cablurile vor fi băgate în subteran, va fi refăcut iluminatul stradal și vor fi montați stâlpi noi pentru rețeaua de troleibuze. În plus, intersecția cu str. Mareșal Prezan va fi transformată în sens giratoriu cu două benzi.

About Post Author