Șantierul de la Institutul Oncologic va începe cu o demolare. Poate chiar în acest an

institutul oncologic

Compania Națională de Investiții va prelua construirea viitorului institut oncologic de la Timișoara. Șantierul va începe cu demolarea părții cu probleme structurale a clădirii de pe Calea Torontalului. Investiția este finanțată din PNRR și are deja aprobați indicatorii tehnico-economici.

Ministerul Sănătății anunța, în urmă cu aproximativ două săptămâni, că au fost aprobați, în Consiliul Interministerial de Avizare a Lucrărilor Publice de Interes Național, indicatorii tehnico-economici ai Institutului Regional de Oncologie din Timișoara.

Deputatul PSD Alfred Simonis spune acum că de construirea noului spital se va ocupa Compania Națională de Investiții. „Cred că anul acesta va începe demolarea părţii care trebuie demolată. În următoarele săptămâni, Guvernul României va adopta ordonanţa de urgenţă care va permite preluarea de către CNI a investiţiei. CNI va derula, în sistem de urgenţă, licitaţia, după care să înceapă partea de demolare şi evident, construcţia acelui spital atât de aşteptat”, a declarat Simonis.

Doi ani ar urma să dureze lucrările

La finele lunii august, în Comisia de urbanism a PMT au fost discutate „pregătirea studiului de fezabilitate și estimarea costurilor pe etape pentru Institutul Regional de Oncologie Timișoara, Calea Torontalului km.5”. Reprezentanții proiectantului au explicat atunci de ce este nevoie de demolarea unei părți din clădirea existentă. „Nu poate fi spital, sunt probleme structurale și sunt erori de proiectare, în sensul în care am încercat, de exemplu, să punem instalațiile de ventilație, dar nu reușim să acoperim cerințele din normative”, s-a spus în respectiva ședință.

Potrvit proiectanților, durata de execuție a noului spital va fi de doi ani, estimarea fiind că lucrările ar putea începe în șase luni.

Noul spital va avea 250 de paturi pentru spitalizare de zi, ambulatoriu, zona de servicii de diagnosticare, bloc operator, terapie intensivă, laborator radioterapie, laborator medicină nucleară, centru pentru transplant medular și afereză celule stem. Vor exista, de asemenea, un centru pentru primirea urgentelor oncologice, spații de studiu și cercetare.

About Post Author