Șantier de 1,5 milioane de euro pe strada Paris. La Universitatea de Vest / FOTO

Clădirea frumoasă, dar ponosită de pe strada Paris a Universității de Vest revine încet, dar sigur la viață. E șantier serios acolo, iar lucrările sunt finalizate aproape pe o treime. La final, aici vor învățat aproape 1.500 de masteranzi și doctoranzi.

Universitatea de Vest

Proiectul „Reabilitarea și extinderea spațiilor de învățământ în vederea creșterii relevanței învățământului universitar socio-economic”, de la Universitatea de Vest, include reabilitarea și mansardarea imobilului de pe Paris, dar și construirea unui corp de clădire. La final, aici vor fi 15 săli de seminar și trei de curs, trei spații expoziționale, un amfiteatru de 120 de locuri, un cabinet pentru activități practice, două centre colaborative, două birouri și alte spații conexe. Lucrările de construcții sunt în curs de desfășurare, gradul de realizare fiind de aproximativ 28%.

Banii, în sumă totală de 11,8 milioane de lei, din care finanțare nerambursabilă 10,8 milioane, asigurată prin Regio-POR 2014-2020, Axa Prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Spații pentru cinci facultăți de la Universitatea de Vest

Până acum, aici s-au realizat lucrări de rezistență la corpul nou și cel existent, lucrări de arhitectură, respectiv desfaceri și demolări, protecții si izolații, compartimentări, finisaje interioare și exterioare, refacerea învelitorii și realizarea terasei necirculabile, hidroizolarea demisolului, lucrări la partea de tâmplarie și de instalații.

În imobilul de pe strada Paris, unde a funcționat cândva British Council, ar urma să fie integrați 1.450 de masteranzi și doctoranzi, alături de cadre didactice de la cinci facultăți de la Universitatea de Vest. Este vorba despre Economie și Administrare a Afacerilor, Drept, Sociologie și Psihologie, Litere, Istorie și Teologie, Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării.

Data de finalizare este 30 septembrie 2022. Contractul pentru partea de construcții a fost atribuit în martie 2020, către SC Alex Dia Construct SRL, care a oferit un preț de 7,8 milioane de lei, cu TVA.