Salonul Anual al Artelor Vizuale, la o nouă ediție, la Helios și Park

Salonul Anual al Artelor Vizuale

Galeria Park, a UAP - filiala Timișoara

Cel mai longeviv eveniment plastic timișorean a ajuns la ediția cu numărul 93. Salonul Anual al Artelor Vizuale, organizat de Uniunea Artiștilor Plastici, filiala Timișoara, se deschide în 29 noiembrie.

Salonul Anual al Artelor Vizuale Timișoara are loc în perioada 29 noiembrie – 14 decembrie, în Galeria de Artă Helios și Galeria Park. Vor expune artiști membri ai U.A.P. filiala Timișoara, dar au drept de participare și absolvenţii unei facultăţi sau universități de artă, indiferent dacă au sau nu calitatea de membru al Uniunii Artiștilor Plastici România, precum și alți artiști membri U.A.P. din România din filialele din țară.

„Astfel, evenimentul nostru devine nu doar o oglindă a creației timișorene din ultimul an, ci oferă și o perspectivă mai amplă asupra a ceea ce înseamnă artele vizuale din România, la finalul lui 2023, anul Capitalei Europene a Culturii”, spune prof. univ. dr. Daniela Constantin, președinte al U.A.P. filiala Timișoara.

Juriul format din artiștii vizuali Adriana Lucaciu, Daniela Constantin, Gabriel Kelemen, Sandra Chira și Smaranda Moldovan, va acorda premii și diplome de merit. Acestea sunt: Premiul Primus Inter Pares, Premiul pentru Tineret, Premii de Excelență, Diplome de Merit pentru susținerea activității Uniunii Artiștilor Plastici.

Vernisajul are loc în 29 noiembrie, de la ora 17, la Galeria de Artă Helios, și de la ora 18, la Galeria Park, unde vor fi înmânate și premiile pentru anul 2023.

Orarul de vizitare al galeriilor: Galeria de Artă Helios, L-V: 10 – 18 h | Galeria Park, L-V: 9 – 16:00 h.

About Post Author