S-a redeschis Podul Eroilor. Live, pe Facebook / FOTO

robu

Cu o zi mai târziu decât era anunțat, fiindcă vremea a dat peste cap planurile municipalității, Podul Eroilor a fost redeschis. Momentul a fost marcat în direct pe Facebook de primarul Nicolae Robu, care a fost filmat de consilierul personal Cătălin Iapă.

Podul Eroilor poate fi traversat de acum de șoferi. Are patru benzi de circulație, trotuare și piste de biciclete. Lucrările nu sunt gata, dar podul a fost deschis oficial marți la prânz. „Dacă ziceți că podul e pregătit aici, în zona carosabilului, haideți să dăm balizele la o parte!”, a spus primarul Nicolae Robu, în debutul filmulețului live făcut de Cătălin Iapă. În imagini poate fi văzut Culiță Chiș, șeful Direcției de Drumuri, care îndepărtează balizele de pe pod. „Deci încă un pod cu patru benzi. Față de podul inițial am mai construit încă două poduri, unul în amonte, unul în aval, lipite de podul vechi. Sunt patru benzi, piste de biciclete, trotuare. Vom avea, sper eu cât de curând, și o legătură directă peste proprietatea Elba, cu str. Gării. Doamne ajută! Împreună facem Timișoara mai tare ca oricând! Gata!”, a mai declarat edilul.

În conferința de presă de la primărie, desfășurată cu câteva zeci de minute înainte ca Robu să ajungă pe pod, primarul a explicat de ce „inaugurarea” a fost amânată cu o zi. „Nu s-au putut face marcajele, din cauza vremii. Nu am vrut să dăm drumul la trafic în aceste condiții, pentru că securitatea oamenilor e mai importantă. Astăzi (marți – n.r.) vom da drumul la trafic, pentru că s-a zvântat suficient încât să se poată vopsi ceea ce a mai rămas de marcat. Încă nu putem da drumul pistelor de biciclete pe sub poduri, se lucrează la asta. Dar am făcut și asta cu această ocazie, am putut străpunge încât să nu mai fie nevoiți bicicliștii să treacă printr-o intersecție cu carosabilul la suprafață, ei pot să coboare și să aibă continuitate pe sub cele două poduri”, declara acesta.

Șantierele de la cele două poduri din Iosefin au fost deschise în primăvara lui 2018. Nu s-a lucrat însă o perioadă, pentru că a fost nevoie de unele modificări ale proiectelor. Podul Eroilor a fost reabilitat de asocierea de firme Super Construct și Pod Construct, cu 3,69 de milioane de lei, cu TVA. Podul Dragalina, deschis de la finele lunii septembrie, dar încă nefinalizat nici el, a fost executat de Tehnodomus și a costat 7,2 milioane de lei, cu TVA. Banii au fost alocați prin PNDL.

About Post Author