Roz sau mov? Lavanda Curcubeu vă așteaptă la Utvin și puteți face și o faptă bună

O grădină de lavandă de lângă Timișoara așteaptă din nou oaspeți, pentru al treilea an la rând. Se poate merge chiar și cu bicicleta, pentru că până la Utvin nu e așa de mult de pedalat.

Lavanda

Festivalul „Lavanda Curcubeu” are loc la Utvin, în acest weekend, 12 și 13 iunie. În ambele zile, accesul este permis între orele 10 și 20. Se poate ajunge acolo cu mașina sau bicicletele, fiindcă plantația de lavandă e aproape de pista de biciclete Timișoara – Serbia, care se întinde de-a lungul Begăi.

„Evenimentul va fi și anul acesta caritabil. Grădina va fi deschisă pentru vizitat și cules. Intrarea este 10 lei / adult, iar pentru copii accesul este gratuit. Veti primi din partea noastră un săculeț cu lavandă”, spun proprietarii grădinii. Banii vor merge către tratamentul fraților Victor și Ștefan, doi gemeni născuți cu probleme de sănătate. Detaliile despre povestea acestora se găsesc aici.

Lavanda de la Utvin este mov, dar și albă sau roz. Veți putea s-o culegeți și s-o luați acasă, însă atenție: recoltarea se face cu foarfecele primit de la organizatori, în pungi de hârtie cumpărate de la standul cu produse din lavandă. Este interzisă ruperea cu mâna a lavandei.