Romanian Science Festival caută voluntari la Timișoara. Poți fi om de știință la tine în cartier

Romanian Science Festival

Un nou proiect marca Romanian Science Festival are loc în Timișoara, în septembrie. „Detectivii biodiversității urbane” este un proiect de tipul „citizen science”. Practic, flora și fauna orașului pot vor inventariate cu ajutorul locuitorilor.

Timișorenii sunt invitați să se înscrie ca voluntari sau contributori la acest proiect. Ei sunt rugați să descopere și să fotografieze plante, insecte sau păsări și să încarce imaginile pe pagina proiectului de pe aplicația iNaturalist. Înscrierile pentru voluntari se fac completând formularul de la acest link.

Inițiatorii proiectului au pregătit și alte activități pentru voluntari și comunitate. Acestea se vor desfășura atât în Timișoara, cât și online pe pagina RSF și pe platforma iNaturalist. Printre activitățile pregătite de organizatori se numără un „joc urban” cu provocări interactive, un webinar special pe tema biodiversității, un workshop care să ofere o imagine mai amplă despre viețuitoarele prezente în jurul nostru, ateliere de „story mapping”, ateliere de pictură botanică pentru adulți și pentru copii, vânătoare de comori de biodiversitate.

Cât de importantă e natura în oraș

„Dacă în multe proiecte de la Romanian Science Festival vorbim despre știință și despre tehnologii, în luna septembrie vrem să ne extindem perspectiva prin intermediul unei noi inițiative: Detectivii Biodiversității Urbane. Proiectul își propune să aducă oamenii mai aproape de natura urbană, cu scopul de a-i informa și a-i conștientiza asupra importanței ecosistemelor naturale la nivel de oraș”, transmit organizatorii.

Proiectul „Detectivii biodiversității urbane” este organizat de Romanian Science Festival, în parteneriat cu Asociația Cartografică din România, implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara. Romanian Science Festival este primul festival național de științe din România. Această inițiativă s-a născut din dorința de a implica cercetătorii și studenții români din diasporă în sistemul de educație din România cu scopul de a atrage elevii spre disciplinele științifice. Din 2019, Romanian Science festival a adus știința în peste 150 de școli din România, la peste 100.000 de elevi.

About Post Author