Robu vrea să fie iar primar și susține că încă din 2017 i se pregătea „debarcarea”

Robu

Fostul primar Nicolae Robu s-a decis, cel puțin pentru moment: mai vrea un mandat pe CD Loga 1. Afirmă că din 2017 s-a lucrat la îndepărtarea sa și susține, în continuare, că presa l-a „calomniat în ultimul hal”.

În septembrie 2020, la puține zeci de minute după închiderea urnelor de vot, primarul în exercițiu de la acea vreme, Nicolae Robu, își recunoștea înfrângerea în fața lui Dominic Fritz. „Am pierdut, este voința timișorenilor, diferența este mare. Comparând numărul de voturi, diferența este surprinzător de mare (…) ceea ce înseamnă că așteptările timișorenilor sunt altele. Dezvoltarea în forță nu a dat satisfacție (…) Nu am nicio suferință (…) Asta e viața, fără regrete!”, declara acesta.

O vreme, Robu s-a ținut departe de polemici și Facebook, dar, de luni bune, a revenit… în forță. Critică frecvent și vehement actuala administrație și nu face deloc economie la vorbe grele.

„Mi-am făcut datoria”

De fapt, pare să-și pregătească din vreme candidatura la alegerile de la primărie din 2024. Invitat la TVR Timișoara, la Actual Regional, emisiune moderată de Ramona Boroșovici, Nicolae Robu a spus că, în acest moment, are în vedere un nou mandat.

„Da, dacă dă Domnul, voi candida. N-aveam de gând după alegeri, eram împăcat, eram liniștit. Mi-am făcut datoria, mă uit în ochii oricui, pentru că sunt mândru de ce am lăsat în urma mea (…) Acum, după ce văd ce i s-a întâmplat orașului nostru și după ce știu foarte multe despre toată manipularea susținută cu sume fabuloase, pentru ca să se ajungă la deznodământul respectiv, acum vreau să mai candidez”, afirmat acesta.

„Nu mi-a trecut prin cap că aș putea pierde”

Din partea cărui partid va candida sau va alege să facă acest lucru din postura de independent – sunt detalii care încă nu sunt puse la punct. Robu spune însă că, deși n-a crezut inițial, e convins că a fost victima unei „lucrături”.

„Din 2017 s-a pus în mișcare un mecanism care avea ca țintă să se întâmple ce s-a întâmplat în Timișoara (…) E un martor în viață care vă poate spune, dacă vrea, că în 2017, în parcare la primărie, m-a oprit și mi-a spus «Vedeți că peste trei ani veți avea un contracandidat, cetățean german, se numește așa». Și eu am râs, am spus «Cum cetățean german? Etnic german, poate». «Nu, e cetățean german.» (…)

Pe tot parcursul eu am fost intoxicat și am văzut și sondaje, de fapt, care arătau scoruri total inverse (…) Toți sociologii spun că nu s-a întâmplat niciodată o asemenea răsturnare de scor. Eu nu mi-am făcut campanie. Mie mi se spunea, de sus de tot, că noi trebuie să guvernăm cu ei, dumneavoastră oricum câștigați detașat, nu-i luați în seamă, vorbiți numai despre realizările pe care le aveți. Și atunci eu asta am făcut (…) Eu nu mi-am făcut campanie, pentru că pur și simplu nu mi-a trecut prin cap că aș putea pierde”, explică fostul primar, fără să dea detalii.

„Din când în când mi se umplea paharul”

Nicolae Robu are, în continuare, un dinte împotriva jurnaliștilor. Sau cel puțin împotriva unora, pentru că, de când nu mai e primar, pe unii i-a reevaluat deja.

„Eu unde am greșit? Pe mine presa m-a calomniat în ultimul hal (…) Erau niște adevăruri, eu și familia mea rămâneam blocați când citeam despre ele (…) când am văzut asemenea lucruri, mi-am pierdut cumpătul. Din când în când, când se umplea paharul. În loc să fiu în continuare jovial cum e felul meu de-a fi și să mai fac câte o poantă cu ei (…) mă înfierbântam și jigneam. Aici a fost marea mea greșeală. Relația cu o parte din presă, nu cu toată, s-a tensionat (…) Mi se puneau în cârcă lucruri necinstite, incorecte, care nu aveau nicio legătură cu mine, și asta mă deranja. Atunci reacționam (…) Îmi pare rău, nu am gestionat bine relația cu presa”, conchide fostul edil-șef.