Ride Safe, Ride Smart. Mersul pe motocicletă, între responsabilitate și adrenalină

Cât de în siguranță te simți în trafic dacă ești pe motocicletă? De ce mersul pe motocicletă trebuie să fie în primul rând o acțiune inteligentă și abia apoi o sursă de adrenalină?

motocicletă

Sunt doar câteva dintre întrebările la care puteți afla răspunsul sâmbătă, 25 iulie, de la ora 17, în parcarea VIP Iulius Mall din Timișoara. Atunci are loc „Ride Safe, Ride Smart”, un eveniment-atelier educativ unde participanții vor învăța ce trebuie, dar și ce nu trebuie să facă în cazul unui accident în care este implicat un motociclist.

Doritorii vor fi instruiți de medici din cadrul SMURD, ATI si UMF. Veți putea, de asemenea, să stați de vorbă cu un specialist în… motociciclete. Vlad Neaga, multiplu campion național și balcanic la viteza pe circuit, va povesti cum a gestionat, de-a lungul carierei sale, căzăturile de pe motocicletă. Veți afla, de asemenea, câteva tehnici esențiale în astfel de cazuri. Vor fi la eveniment și cei de la Pascotă Racing Team.

„Ideea organizării acestui eveniment ne-a venit după ce am observat cât de expuși sunt motocicliștii în trafic. Și printre pasionații de motoare există persoane care pun adrenalina mai presus de propria siguranță, uitând că, acasă, îi așteaptă familia. Dorim să arătăm ce înseamnă o mentalitate sănătoasă în această comunitate, de la pregătirea pentru situații de urgență până la a avea un vehicul întreținut, deci, sigur. Vrem să ne facem cunoscuți și ca parteneri de trafic pentru șoferi, și în calitate de grup implicat în societate”, spun organizatorii evenimentului, Ride and Ride Timisoara MF. Asociația are 600 de membri și promovează conducerea preventivă și o conduită corectă în trafic.

În parcare vor fi expuse motociclete din partea Automobile Bavaria BMW Motorrad. Trust Moto Shop, Moto Garage TM, Bike ME și Rocket Spin vor organiza ateliere aplicate interactive pe teme moto, precum suspensiile unei motociclete sau mentenanța elementară necesară pentru a te bucura de o plimbare în siguranță. Intrarea este liberă.