Retroparada Primăverii: colecție de cai putere de epocă, în Piața Unirii / FOTO

retroparada primăverii

A fost o zi bună pentru cei cărora le plac mașinile cu… vechime. Retroparada Primăverii a adus, în Piața Unirii, în jur de 100 de vehicule cu poveste, la prima ediție de după pandemie.

Retromobil Club România, filiala Timiș, a organizat, în ultima zi de aprilie, prima ediție de după pandemie a expoziției auto care devenise deja o tradiție la Timișoara. În Piața Unirii au fost parcate în jur de 100 de vehicule, niciunul mai „tânăr” de 30 de ani.

Au fost adevărate colecții de Dacii, dar și de Mercedesuri. Au putut fi admirate și mașini Aro, dar și mașini Mini sau Fiat 500, colorate ca niște jucării. Curioșii au putut vedea de aproape și un imens Lincoln Continental, pentru care, vorba unuia dintre cei care făceau poze, „ai nevoie de o stradă întreagă să-l parchezi”. Au fost și Toyote de teren vechi, și un Ford Mustang ca-n filmele americane, și BMW-uri, și Alfa Romeo, și un Wartburg, dar și Skode.

Mașinile, toate bine întreținute și în stare de funcționare, au stat în Piața Unirii până în jurul orei 14. Apoi, rând pe rând, au părăsit zona, spre încântarea celor care stăteau la terase.

About Post Author