Retroparada Primăverii: bijuterii pe roți, în Piața Unirii / FOTO

Retroparada Primăverii

A fost o zi minunată pentru cei cărora le plac vehiculele cu… vechime. Retroparada Primăverii a adus, în Piața Unirii, parcă mai mult mașini ca niciodată. În plus, vremea a fost neașteptat de bună, având în vedere prognoza, așa că o mulțime de oameni, localnici și turiști deopotrivă, au admirat, au fotografiat și s-au simțit bine.

Atmosferă ca de picnic, sâmbătă, în Piața Unirii, unde a avut loc o nouă ediție de Retroparada Primăverii. Vremea bună și soarele doar un pic cu dinți i-au îndemnat pe curioși să iasă din case și să vină să admire „bătrânele doamne” pe roți. Au fost nu doar localnici, ci și mulți turiști sârbi.

Retromobil Club România, filiala Timiș, a organizat, în penultima sâmbătă de aprilie, acest eveniment devenit deja o tradiție la Timișoara. În Piața Unirii au fost parcate în jur de 100 de vehicule, niciunul mai „tânăr” de 30 de ani. Au fost adevărate colecții de Dacii, dar și de Mercedesuri. Au putut fi admirate și mașini vechi de teren, și BMW-uri, și „broscuțe” colorat pastel, și motociclete cu sau fără ataș, și o mașină Triumph, și un Audi cu adevărat de epocă.

Unele dintre cele mai frumoase – și valoroase – mașini expuse au fost cele patru Mercedesuri SL, cel mai vechi din 1961, deținute de un colecționar care i-a transmis pasiunea și fiului său. De altfel, posesorii de astfel de vehicule istorice investesc mult timp și foarte mulți bani, pentru a le păstra în stare cât mai bună. Mașinile, toate în stare de funcționare, au stat în Piața Unirii până în jurul orei 14. Apoi, rând pe rând, au părăsit zona, spre încântarea celor care stăteau la terase.

About Post Author