RETIM colectează deșeuri din sticlă din peste 1.000 de clopote verzi. Aproape jumătate, în Timișoara

retim

Deșeurile din sticla sunt colectate în clopotele verzi, recipiente puse de RETIM în toate zonele din oraș, dar și în localitățile în care compania operează.

În Timișoara sunt 482 de astfel de clopote, în care se depun sticlele de băuturi răcoritoare sau alcoolice, dar și borcane. RETIM recomanda că acestea să fie clătite înainte de a fi introduse în recipientele verzi.

RETIM a implementat și un sistem de monitorizare a gradului de încărcare a clopotelor. Daca cineva care dorește să depună sticle în recipientul verde constată că este plin poate scana codul QR lipit pe acesta și află unde este următorul cel mai apropiat clopot.

Harta clopotelor verzi din Timișoara poate fi consultată și AICI.

De asemenea, pe site-ul RETIM poate fi găsit și programul de colectare al deșeurilor de sticlă în Timișoara, dar și în zona periurbană

În tot județul, RETIM are instalate, în localitățile în care operează, alte 635 de asemenea clopote verzi. Clopotele sunt golite săptămânal sau o dată la două săptămâni.

Depozitarea deșeurilor de orice tip, inclusiv din sticlă, lângă clopot este interzisă. Amenda este între 10.000 și 20.000 de lei pentru persoane fizice și între 50.000 și 70.000 lei pentru firme. Sancțiunile sunt aplicate de autoritățile locale. De asemenea, este interzisa depozitarea lângă clopot a geamurilor, parbrizelor sau sticlei de termopan.

About Post Author