Retim adună, în sfârșit, și polistiren. Trebuie dus la centrele de colectare

polistiren

Premieră la Timișoara: veți putea scăpa și de deșeurile din polistiren, cum ar fi ambalajale de la electrocasnice sau mobilă. Până acum, acestea nu puteau fi duse nici măcar la centrele de colectare, pentru că de depunerea la pubelă nu se putea pune problema.

Compania Retim extinde lista de deșeuri care pot fi preluate gratuit la punctele fixe de colectare din Timișoara. Din acest an, vor fi acceptate acolo și deșeurile din polistiren și carton. Acestea provin de la ambalajele unor obiecte voluminoase sau electrocasnice precum: obiecte de mobilier, televizoare, frigidere, aragaze/plite electrice, cuptoare cu microunde, mașini de spălat haine, mașini de spălat vase, calculatoare, laptopuri sau sisteme video/audio.

Mare atenție însă! Nu sunt preluate la centre deșeuri precum polistiren expandat sau extrudat, polistiren din construcții – izolație sau tapet, tăvițe din polistiren care au fost folosite pentru produse alimentare, caserole de mâncare sau pahare de unică folosință. Cele pentru alimente pot fi depozitate la pubela neagră, iar cele din construcții se predau doar unor operatori autorizați în colectarea deșeurilor din construcții.

Adresele celor patru puncte de colectare, programul și alte informații utile pot fi găsite aici.