Recomandări de iarnă, de la RETIM

retim

sursa foto: Firre Jue / Unsplash

Gestionarea corectă a deșeurilor în perioada iernii face mai ușor procesul de colectare, dar previne, în același timp, și situațiile neplăcute cauzate de temperaturile scăzute și intemperii. RETIM are câteva sfaturi pentru abonați

Pubela neagră (deșeuri reziduale)

RETIM recomandă să depozitați deșeurile reziduale în saci de plastic bine legați la gura. Aceasta măsură reduce riscul de îngheț al conținutului pubelei și previne lipirea sacilor de pereții recipientului. E important că în pubela neagra să fie depuse doar deșeurile permise, pentru a evita contaminarea și dificultățile în gestionarea lor.

Pubela galbenă (reciclabil – plastic, metal și hârtie/carton)

Pentru colectarea corectă a deșeurilor reciclabile, este important să pliați sau turtiți ambalajele mari de carton, plastic și doze de băuturi. Această măsură optimizează spațiul disponibil în pubelă și previne abandonul de deșeuri lângă recipient. Goliți complet și, dacă este necesar, clătiți recipientele înainte de a le arunca. Polistirenul NU trebuie depozitat în pubela galbenă, ci se predă gratuit la centrele de colectare prin aport voluntar.

Ambalajele de sticlă / Clopotul verde

Ambalajele de sticlă trebuie golite complet și, daca este necesar, clătite înainte de depozitare. Aceasta regula este esențială pentru a preveni înghețul și contaminarea materialelor reciclabile.

Pentru a preveni răsturnarea pubelelor și înghețul capacelor, RETIM recomanda închiderea corecta a pubelelor după utilizare și plasarea recipientelor în zone protejate de vânt și alte intemperii.

Pentru mai multe informații despre colectarea corectă a deșeurilor, RETIM pune la dispoziție ghiduri actualizate pentru Zona 1 Timișoara și periurban, Zona 1 Rural și Zona 0 Urban și Rural. Aceste ghiduri pot fi consultate gratuit pe site-ul oficial al companiei.

About Post Author