Realizările anului, la Timișoara, via Robu: podurile din Iosefin și marea asfaltare din centru

realizările

Cele două poduri din Iosefin și străzile reasfaltate din centrul orașului sunt realizările anului pentru primarul Nicolae Robu. În niciunul dintre cazuri șantierele nu sunt terminate. Dar arată bine și asta e important.

Școli, spitale, poduri, drumuri: prioritățile primarului Nicolae Robu, pentru Timișoara. Acum, înainte de Anul Nou, Robu a stabilit și care sunt realizările cele mai importante din 2019. Despre școli și spitale construite de la zero nu poate fi vorba, dar la drumuri și poduri primarului îi dă cu plus. Mult plus.

Obiective excelente pentru oraș

„Cred că am făcut foarte multe lucruri cum trebuie, cred că cele două poduri sunt obiective excelente pentru oraș. Nu sunt chiar gata, dar termenele sunt la primăvară, să nu uităm, în martie și aprilie. Ele sunt aproape gata, ce a rămas de făcut este foarte puțin (…) Sunt foarte mulțumit de toate lucrările din zona centrală, de la Punctele Cardinale până la primărie și până la Podul Michelangelo. Sigur, mai puțin trotuarele, care încă nu sunt refăcute, dar, așa cum am menționat, în primăvară vom începe să le realizăm cu plăci de pavaj. Deocamdată, le reparăm așa provizoriu, să putem trece iarna”, spune Nicolae Robu.

Prin centru numai pe trotuare să nu mergi

Podurile Dragalina și Eroilor au fost deschise în toamnă, după ce au stat închise un an și jumătate. Șantierele ar fi trebuit să fie terminate în maximum 10 luni, dar, pentru că au fost probleme cu proiectele, lucrările au fost oprite mult timp. Refacerea străzilor din zona centrală a durat și ea săptămâni bune, iar la final bucuroși au fost doar șoferii. Pietonii și bicicliștii trebuie să se mulțumească cu trotuare desfundate, cu dale scoase și nepuse la loc și, în general, cu un aspect de improvizație tristă. Repararea trotuarelor, promisă încă din luna septembrie, a rămas mai degrabă în teorie.

Primarul Robu este mulțumit și de un alt șantier, care a fost deschis acum mai bine de cinci ani și al cărui termen de finalizare nu poate fi estimat. „Sunt foarte mulțumit de cum se prefigurează spitalul de copii, chiar dacă nu e gata”, afirmă edilul șef.

About Post Author