Reabilitarea pasajului din Freidorf are DALI. Investiția, estimată la aproape 20 de milioane de euro

Freidorf

A fost finalizată documentația faza DALI – Documentație de avizare a lucrărilor de intervenții, pentru reabilitarea pasajului care leagă Timișoara de Utvin. Aceasta va trebui aprobată în CL, iar ulterior se va trece la proiectul tehnic. Investiția este estimată la 94,4 milioane de lei.

„Am finalizat documentația (faza DALI – Documentație de avizare a lucrărilor de intervenții) pentru reabilitarea pasajului care leagă Timișoara de Utvin și de zona industrială Freidorf. Proiectul presupune modernizarea a 2 km de carosabil și trei poduri. Pasajul reabilitat va avea piste de biciclete și trotuare noi. Păstrăm și opțiunea pentru un traseu de tramvai până în Freidorf, decizia finală fiind bazată pe datele noului plan de mobilitate urbană (PMUD), aflat acum în lucru”, anunță, pe Facebook, viceprimarul Ruben Lațcău.

Proiectul va ajunge în CL, pentru aprobarea indicatorilor de investiție. Valoarea estimată a investiției este de 94,4 milioane de lei, cu TVA. Urmează apoi proiectul tehnic și obținerea autorizației de construire. Potrivit lui Lațcău, dacă nu apar „întârzieri birocratice în următoarea etapă, estimăm începerea execuției anul viitor”.

Contractul pentru realizarea „DALI Reabilitare pasaj Slavici Polonă” a fost semnat în urmă cu exact un an, cu SC Bridge Consult, pentru suma de 116.509 lei. Termenul contractual era de 120 de zile, de la semnarea ordinului de începere. Structura pasajului necesită „lucrări de reabilitare și înlocuire a unor elemente structurale”.

About Post Author