23 octombrie 2020

Ramona Olteanu pleacă de tot din PSD Timiș. Sunt și alte demisii

psd timiș

Mai mulți membri ai PSD Timiș au renunțat la funcții. Unii au plecat chiar și din partid, în timp ce alte demisii au fost anunțate înainte de scrutinul din 27 septembrie. Social-democrații își vor stabili, săptămâna viitoare, și candidații pentru alegerile parlamentare.

PSD Timiș încearcă să se reorganizeze după alegerile locale. Președintele filialei, Alfred Simonis, admite că era imposibil pentru social-democrați să câștige scrutinul, dar spune că rezultatul e mai bun decât la europarlamentare. Mergând pe aceeași logică, „generalele” din decembrie ar trebui să consemneze un scor superior celui de la finele lunii septembrie.

Peste o săptămână ar trebui să se știe care sunt candidații filialei pentru senat și camera deputaților. Cei interesați au termen până luni, 12 octombrie, să-și depună „dosarele”. Trebuie să nu aibă probleme de integritate și să nu strice imaginea partidului.

Tot peste o săptămână ar urma să fie cunoscută și echipa care va conduce PSD Timișoara. Mihai Ritivoiu a fost validat în funcția de președinte interimar, după ce a fost consemnată oficial demisia lui Florin Bîrsășteanu. Acesta își anunțase intenția de a renunța înainte de alegeri, dar a rămas la rugămintea lui Alfred Simonis. PSD va avea numai 3 membri în CL Timișoara, față de 7, în perioada 2016-2020. Înainte de alegeri a renunțat și Romanița Jumanca, președintele Organizației de Femei. Jumanca a fost consilier local și consilier județean și una dintre cele mai cunoscute membre ale partidului.

Aleasă în ianuarie vicepreședinte al PSD Timiș, Ramona Olteanu a renunțat la aceasta și, în plus, și-a dat demisia și din partid. Francisc Boldea, încă primar la Lugoj până la instalarea noii administrații liberali, și-a depus, la rândul lui, mandatele de președinte al organizației municipale, respectiv vicepreședinte al PSD Timiș. Săptămâna viitoare va fi numită o conducere interimară.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: