Rakei, GoGo Penguin, Fonseca, MonoNeon, Jazzbois. Primele nume la JAZZx 2024

jazzx

În 2024, JAZZx va avea loc în perioada 5 – 7 iulie și are deja line-up-ul aproape complet. Centrul Cultural Plai anunță, așadar, primii artiști pe care îi veți putea vedea vara viitoare.

JAZZx este finanțat de Consiliul Județean Timiș, fiind organizat de Muzeul Național al Banatului, produs și dezvoltat de Centrul Cultural Plai. Evenimentul va avea loc în perioada 5 – 7 iulie, iar accesul publicului va fi gratuit.

Jordan Rakei, maestrul neo-soul-ului și al jazz-ului, va aduce la Timișoara un amestec captivant de sunete și improvizații inovatoare. Artistul a strâns peste un miliard de audiții în întreaga lume și a colaborat atât ca autor/producător, cât și ca solist cu Loyle Carner, Tom Misch, Disclosure, Bonobo, FKJ și mulți alții.

Trio-ul de jazz GoGo Penguin va încânta publicul cu explorarea lor dinamică a jazz-ului modern. Cu numeroase turnee internaționale la activ, trupa a concertat la festivaluri precum Coachella, Fuji Rock, Montreal Jazz Festival, Pukkelpop sau North Sea Jazz.

Pianistul și compozitorul cubanez Roberto Fonseca este unul dintre marii ambasadori ai muzicii cubaneze, cu un amestec elegant de vechi și nou. Deși principala sa pasiune rămâne jazz-ul, stilul pianistului este la fel de divers ca populația din Havana: blues, funk, hip-hop, afro-jazz.

Artistul experimental MonoNeon a fost ultimul basist al lui Prince și a colaborat, printre alții, cu George Clinton, Nas și Mavis Staples. Sub pseudonimul MonoNeon, muzicianul premiat cu Grammy creează piese cu infuzie funkadelică, pline de sample-uri, sunete atonale și voci polifonice distorsionate care par să iasă la suprafață de sub apă.

Jazzbois, trio cunoscut pentru amestecul să neconvențional de jazz, hip-hop și electronica, va aduce o vibrație fresh și inovatoare în cadrul festivalului.

About Post Author