Puteți planta la bloc un brăduț care e acum în Piața Libertății

Casa de Cultură împarte brăduții pe care i-a folosit ca decor în Piața Libertății, la Târgul de Crăciun. Cine vrea să planteze unul în fața blocului trebuie să trimită un e-mail și poate va avea noroc. CJ Timiș a anunțat, pe de altă parte, că strânge brăduții în ghivece, de care se va ocupa Direcția Silvică.

„Nu mai e mult și Crăciunul va rămâne în urmă, la fel și sărbătorile sârbești… iar brazii împodobiți se vor întoarce în cutii sau sobe (!! – n.r.)”, anunță Casa de Cultură, care are altă propunere.

Cei 20 de brăduți din Piața Libertății vor fi puși la dispoziția timișorenilor care și-i doresc în grădinițele din zona blocurilor sau în spațiile verzi din cartiere. Pentru a intra în posesia lor, trebuie doar să trimiteți un e-mail, în perioada 1-10 ianuarie.

„Cererile, care vor avea ca subiect «brăduți în cartiere», vor cuprinde adresa exactă, un număr de telefon de contact și motivul pentru care comunitatea voastră își dorește un brăduț. După depunere, cererile vor fi analizate, împreună cu Direcția de Mediu a Primăriei, iar în 13 ianuarie, toți cei 20 de pomișori care acum înveselesc Piața Libertății o vor face și în cartiere”, a transmis Casa de Cultură. Dacă nu aveți cum să-i transportați, se rezolvă și asta, trebuie doar să precizați.

Cei care vor primi brăduții trebuie să-i planteze până duminică, 16 ianuarie, și să trimită apoi poze la Casa de Cultură.

Pe de altă parte, dacă ați avut brad de Crăciun în ghiveci și nu credeți că vă pricepeți să aveți grijă de el mai departe, CJ Timiș și Direcția Silvică se ocupă de problemă. Brazii vor fi colectați în perioada 3 – 21 ianuarie, la Muzeul Satului.