PSD face racolări intelectuale. Avocatul Cristian Clipa s-a înscris în partid

cristian clipa

„Achiziție” de marcă la PSD, anunțată joi de prefectul Mihai Ritivoiu. Fostul decan al Baroului Timiș, avocatul Cristian Clipa, e social-democrat cu acte în regulă. Potrivit lui Ritivoiu, e un semn că intelectualii „încep să se regăsească” în PSD.

„După mai multe discuții, Cristian Clipa a decis să ni se alăture la organizația PSD Timișoara. Nu e cazul să-l prezint, este o personalitate în lumea dreptului administrativ, e conferențiar la Facultatea de Drept, un avocat cu mari realizări. Personal, nu pot decât să mă bucur că intelectualii încep să se regăsească la noi în partid. A fost unul dintre primele obiective pe care mi le-am propus în momentul în care am acces la funcția de președinte al PSD Timișoara (…) E vorba de oameni cu pregătire, de oameni cu școală, de oameni care simt că e momentul să se implice și mă bucur că o fac alături de noi”, a anunțat, joi, prefectul Mihai Ritivoiu.

Cristian Clipa are 47 de ani și a fost decanul Baroului Timiș. El este unul dintre criticii fervenți ai administrației Fritz și a reușit să anuleze în instanță abonamentul de tip Rezident, introdus din acest an de Timpark.

Clipa: Este un pas firesc

„E ușor emoționant pentru mine, dar e un pas firesc. Cumva este cunoscută împrejurarea că sunt un om de stânga. Am fost dintotdeauna un om de stânga și am făcut acest pas gândindu-mă că PSD este, din punct de vedere politic, platforma și locul instituționalizat în care m-aș putea regăsi. Vă mărturisesc că – și aș vrea să nu se speculeze pe acest subiect – nu am așteptări de carieră de la PSD. Pur și simplu m-am alăturat unei echipe și sunt dispus să pun la dispoziția ei expertiza și experiența mea profesională. Urmează să vedem cum va evolua această relație, îmi place să cred că este o relație care se naște între doi parteneri maturi”, a spus, la rândul lui, noul PSD-ist.

Clipa este și avocatul care îl reprezintă pe (fostul) liberal Raul Ambruș, exclus recent din partid, după o confirmare venită de la Comisia națională de arbitraj a partidului. Această decizie a fost amânată timp de doi ani. Ambruș a contestat-o deja în instanță și urmează să primească termen.

Altfel, potrivit lui Mihai Ritivoiu, PSD este în plină campanie de creștere a numărului de membri. Prefectul spune că, în ultimele două luni, în partid au intrat în jur de 100 de tineri.

About Post Author