PSD a depus proiectul pentru schimbarea lui Proteasa la CJ: Trebuie să facă un pas în spate

alexandru proteasa

foto: Arhivă

Consilierii județeni ai PSD au depus proiectul de hotărâre pentru eliberarea din funcție a vicepreședintelui Alexandru Proteasa. Au făcut și ceva în plus: un proiect pentru înființarea unei comisii care să verifice situația de la centrul de legume-fructe de la care a plecat toată disputa.

Consiliul județean construiește un centru-pilot de legume și fructe în comuna Tomnatic, iar executantul lucrează, în același timp, și la un centru comrcial din Moșnița Nouă, deținut parțial de familia vicepreședintelui CJ, Alexandru Protasa. Social-democrații vorbesc de corupție, deși contractul a fost semnat în mandatul lui Călin Dobra (PSD), și au anunțat că vor cere revocarea din funcție a lui Proteasa. Mai multe detalii, AICI.

N-au depus însă proiect până la plenul care a avut loc la începutul săptămânii și unde s-a lăsat cu scandal și bannere, dar au făcut-o chiar înaintea minivacanței.

„Am depus proiectul de hotărâre pentru eliberarea din funcție a vicepreședintelui Alexandru Proteasa, cu susținerea unei treimi din consilierii județeni. Odată cu proiectul de demitere, am cerut și formarea unei comisii care să analizeze obiectiv întreaga activitate de la centrul de la Tomnatic, formată din reprezentanți ai tuturor grupurilor politice din CJ, să știm și noi ce s-a întâmplat acolo și să verificăm documentele (…) Considerăm că vicepreședintele CJ Timiș ar trebui să facă un pas în spate, cel puțin până la lămurirea situației pe care a creat-o și care pune în umbră instituția (…) Domnul Proteasa mai are timp până în 11 decembrie să arate că are un strop de onoare și să demisioneze din funcție!”, a transmis șeful grupului PSD din CJ Timiș, Alexandru Iovescu.

„Circ mediatic”

Poziția oficială a CJ Timiș a venit repede: nu se pun problema înlocuirii lui Proteasa, pentru că „nu a fost identificat vreun temei legal sau moral pentru a lua în considerare o asemenea opțiune”.

„Circul mediatic este continuat de colegii de la PSD, deși pentru Centrul de Legume și Fructe procedura de licitație s-a derulat în mandatul PSD, contractul fiind semnat de președintele CJ Timiș de atunci, Călin Dobra (PSD). Pentru ca scenariul absurdului să fie complet, dirigintele de șantier este chiar socrul domnului Simonis (…) Îmi pare rău că se pune o asemenea presiune pe consilierii județeni, că sunt făcuți părtași la această mizerie fabricată de deputatul Alfred Simonis. Consilierii județeni care astăzi au semnat cele două proiecte nu au răspuns invitației de a participa la o întâlnire de clarificare pe care am propus-o, în cadrul căreia și ar fi primit toate documentele și toate explicațiile solicitate”, a declarat, la rândul lui, Alexandru Proteasa.

Pentru schimbarea din funcție a lui Proteasa este nevoie de voturile a două treimi din consilierii județeni. Mai trebuie spus că și că recepția lucrărilor de la centrul de legume-fructe nu a fost făcută încă.

About Post Author