„Famiglia” Proteasa vs. „famiglia” Simonis. Demiterea vicepreședintelui CJ s-a amânat / Video

Proteasa

Demiterea lui Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș, anunțată de consilierii județeni PSD, se amână puțin. Asta nu înseamnă că nu s-a lăsat cu scandal la plenul de luni. Ba chiar și cu bannere, și cu un filmuleț.

Alexandru Iovescu, liderul consilierilor județeni PSD, a anunțat că un proiect de hotărâre pentru demiterea lui Alexandru Proteasa va fi depus abia după ședința de plen de luni. El ar urma să fie dezbătut într-o ședință extraordinară, cerută, de asemenea, de Iovescu.

Subiectul a explodat în ședința comisiilor reunite ale CJ, care are loc înainte de plen. Raul Olaios (ex-USR) a cerut informații despre eventuala depunere de către PSD a unui proiect de demitere a vicepreședintelui. De aici s-a ajuns la contre, iar unul dintre consilierii județeni PSD a spus că poate va fi depus un proiect direct la plen, fără dezbatere în comisii. Proteasa a întrebat dacă ar fi legal așa ceva, iar secretarul CJT a spus că nu e, pentru că un proiect trebuie în prealabil discutat în comisii.

PSD cere plen extraordinar

În aceste condiții, probabil că deja se știa dinainte că se va întâmpla așa, liderul consilierilor PSD a anunțat că proiectul va fi depus pentru dezbatere la finalul ședinței de plen de luni, cerând în același timp și convocarea unei ședințe de plen extraordinare. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, se vor strânge semnături, a mai afirmat Iovescu.

Disputele legate de demiterea lui Proteasa a continuat și la plen. În sală au apărut membri ai tineretului PNL, dar și de la organizația similară a PSD, care au făcut schimb de replici prin… bannere. Lucrurile s-au „încălzit”, iar Alexandru Proteasa a prezentat mai multe informații legate de proiectul Centrului de legume-fructe de la Tomnatic. A adus și o informație nouă: dirigintele de șantier ar fi nimeni altul dcât socrul lui Alfred Simonis!

Proteasa, noi detalii despre familia Simonis

„V-am spus că invit toate grupurile politice să vă prezint toate documentele care stau la baza investiției. Au venit colegii de la USR, colegii de la REPER, colegii de la Pro România. Știți cât le-a luat să studieze documentul? Exact cinci minute (…) Nu coordonez această investiție. Contractul a fost semnat de domnul Dobra, în timpul mandatului PSD, după o licitație făcută în mandatul PSD. Această firmă, Taiv, nu a câștigat un alt contract pe timpul mandatului nostru. Acolo există un diriginte de șantier, contractat extern, care a aprobat toate actele de la centrul de legume-fructe. Ca o coincidență, acel diriginte de șantier, care a semnat toate recepțiile, este nimeni altul decât socrul lui Simonis”, a declarat Proteasa.

De dirigenția de șantier se ocupă Frangomy Solutions, cu sediul în Popești-Leordeni, care a câștigat licitația organizată de CJ în decembrie 2021.

Ulterior, la solicitarea lui Proteasa, în plen a fost proiectat un clip cu discuția dintre acesta și Gerald Simonis, fratele lui Alfred Simonis. Cei doi se ceartă și acolo apar acele amenințări cu plângere penală și cu „bătaie pe stradă”, de care vicepreședintele CJ Timiș vorbea săptămâna trecută. Proteasa a spus chiar, în plen, că „domnul Bilă” – cum i se spune lui Gerald Simonis – s-a lăudat la „birtul comunal” cu acțiunea PSD din plenul de luni.

Vă reamintim, PSD Timiș a anunțat că va cere demiterea lui Alexandru Proteasa, pe care îl acuză de corupție. Toate detaliile se găsesc AICI. Pentru schimbarea din funcție a unui vicepreședinte de CJ este nevoie de votul a două treimi din consilieri.

About Post Author